Κοσμος

Ουκρανία: Πιτμπουλ τεριέ που είχε κλαπεί από τους ρώσους επέστρεψε στον ιδιοκτήτη του μετά από ανταλλαγή αιχμαλώτων

Το σκυλί φέρεται να είχε δοθεί στον πολέμαρχο Καντίροφ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Ένα πιτμπουλ τεριέρ που είχε κλαπεί από τους ρώσους επέστρεψε στον ιδιοκτήτη του μετά από ανταλλαγή αιχμαλώτων
© twitter/Gerashchenko

Ουκρανία: Ένα πιτμπουλ τεριέ που είχε κλαπεί από τους ρώσους επέστρεψε στον ιδιοκτήτη του μετά από ανταλλαγή αιχμαλώτων 

Ένας σκύλος που κλάπηκε από ρώσους στρατιώτες και δόθηκε στον τσετσένο πολέμαρχο Ραμζάν Καντίροφ, απελευθερώθηκε και επεστράφη στην ιδιοκτήτρια του μια ουκρανή στρατιωτικό κατά τη διάρκεια ανταλλαγής κρατουμένων την Πρωτοχρονιά.

Το αμερικανικό πίτμπουλ τεριέ είχε κλαπεί από μια Ουκρανή στρατιωτικό τον Ιούνιο και φέρεται να δόθηκε στον επικεφαλής της Τσετσενίας Καντίροφ, ως «τρόπαιο». Όμως ο Άντικ, όπως είναι το όνομα του, επέστρεψε τώρα στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της ανταλλαγής κρατουμένων την Πρωτοχρονιά, κατά την οποία 140 Ουκρανοί στρατιώτες απελευθερώθηκαν από τη Ρωσία.

Ένα tweet με τη φωτογραφία του Άντικ έγραφε: «Η Ουκρανία χρειάζεται τους πάντες! Ένα πίτμπουλ τεριέ, το οποίο υπερασπιζόταν τη Μαριούπολη μαζί με τους στρατιώτες μας, απελευθερώθηκε από τη ρωσική αιχμαλωσία!».

Χθες ο επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου της Ουκρανίας, Άντρι Γέρμακ, ανακοίνωσε την απελευθέρωση 140 Ουκρανών πολιτών στο πλαίσιο της ανταλλαγής κρατουμένων με τη ρωσική πλευρά. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Γέρμακ ανέφερε ότι 140 Ουκρανοί πολίτες που κρατούνταν αιχμάλωτοι από τη ρωσική πλευρά απελευθερώθηκαν σήμερα σε ανταλλαγή αιχμαλώτων και χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Πρόκειται για μια επιτυχημένη ολοκληρωμένη ανταλλαγή κρατουμένων. 140 άνθρωποι επιστρέφουν στα σπίτια τους».

Από την άλλη πλευρά, στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας αναφέρεται ότι 82 Ρώσοι στρατιώτες που κρατούνταν αιχμάλωτοι από την Ουκρανία απελευθερώθηκαν ως αποτέλεσμα της διαδικασίας διαπραγμάτευσης και ότι οι στρατιώτες θα μεταφερθούν στη Μόσχα με αεροπλάνο της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας για θεραπεία και αποκατάσταση στα υγειονομικά ιδρύματα του υπουργείου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ