Κοσμος

Πέθανε η θρυλική δημοσιογράφος Barbara Walters (βίντεο)

Ήταν η πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια σε βραδινό δελτίο ειδήσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Barbara Walters ήταν η πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια βραδινού δελτίου ειδήσεων στις ΗΠΑ
H Barbara Walters ήταν η πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια βραδινού δελτίου ειδήσεων στις ΗΠΑ © EPA/PETER FOLEY

Barbara Walters - Πέθανε στα 93 της η διάσημη δημοσιογράφος - Οι διάσημες συνεντεύξεις από την πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια βραδινού δελτίου ειδήσεων στις ΗΠΑ

Τα μάτια της για πάντα έκλεισε η Barbara Walters. H είδηση για τον θάνατο του icon της αμερικανικής δημοσιογραφίας που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στα ΜΜΕ των ΗΠΑ, δεν σταματά να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Η δημοσιογράφος Barbara Walters, από τις πιο προβεβλημένες γυναίκες στην αμερικανική τηλεόραση, πέθανε στα 93 της χρόνια την Παρασκευή (30/12), όπως μετέδωσε το ABC News.

Άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter που έκανε ο Ρόμπερτ Άιγκερ, διευθύνων σύμβουλος της Walt Disney Co., της εταιρείας στην οποία ανήκει το ABC News, όπου η δημοσιογράφος εργάστηκε κυρίως κατά τη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας της.

Barbara Walters, trailblazing TV journalist, dies at 93

Ποια ήταν η Barbara Walters - Η δημοσιογραφία, η παρουσίαση του βραδινού δελτίου ειδήσεων και οι συνεντεύξεις με ηγέτες

Η δημοσιογράφος Barbara Walters ήταν η πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια σε βραδινό δελτίο ειδήσεων.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της στη δημοσιογραφία, η οποία εκτείνεται σε περίοδο δεκαετιών, εξασφάλισε αποκλειστικές συνεντεύξεις από ηγέτες, ιστορικές προσωπικότητες και διασημότητες του διεθνούς τζετ σετ και της showbiz. Μεταξύ άλλων πήρε συνέντευξη:

  • Από κάθε πρόεδρο και πρώτη κυρία των ΗΠΑ μετά τους Ρίτσαρντ και Πατ Νίξον,
  • Από τον ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο,
  • από την πρωθυπουργό της Βρετανίας, τη Μάργκαρετ Θάτσερ,
  • από τον συνταγματάρχη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι,
  • από τον δικτάτορα του Ιράκ Σαντάμ Χουσέιν και
  • από τον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου Ανουάρ Σαντάτ.

H Barbara Walters ξεκίνησε την πορεία της το 1951 και αποσύρθηκε από την τηλεόραση το 2015. Άρχισε τη δημοσιογραφική καριέρα της στην εκπομπή «The Today Show» του NBC News ως κειμενογράφος και παραγωγός. Έγραψε ιστορία όταν έγινε η  συμπαρουσιάστρια του βραδινού δελτίου ειδήσεων του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου, μαζί με τον Χάρι Ρίζονερ. Βρίσκεται, επίσης, πίσω από τη δημιουργία του δημοφιλούς γυναικείου talk show «The View» («Η Άποψη») το 1997. Η Barbara Walters κέρδισε 12 βραβεία Emmy, τα 11 από αυτά όσο εργαζόταν για το ABC News.

Former TODAY Co-Host Barbara Walters Dies At 93

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ