Κοσμος

Οι ουκρανικές δυνάμεις «κρατούν τις θέσεις τους» στο Ντονμπάς, διαβεβαιώνει ο Ζελένσκι

Τι είπε στο διάγγελμά του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζελένσκι: Οι ουκρανικές δυνάμεις «κρατούν τις θέσεις τους» στο Ντονμπάς
© EPA/ OLEG PETRASYUK

Πόλεμος στην Ουκρανία - Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Οι δυνάμεις μα «κρατούν τις θέσεις τους» στο Ντονμπάς

Οι ουκρανικές δυνάμεις κρατούν τις θέσεις τους απέναντι στα ρωσικά στρατεύματα στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς και επιτυγχάνουν μικρή πρόοδο σε ορισμένες περιοχές, διαβεβαίωσε απόψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Σε γενικές γραμμές, κρατάμε τις θέσεις μας» είπε ο Ζελένσκι στο βραδινό διάγγελμά του. «Υπάρχουν επίσης ορισμένες περιοχές του μετώπου όπου προχωράμε ελαφρώς».

Ο Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία, που δέχεται κύματα αεροπορικών επιθέσεων από τη Ρωσία, έχει ενισχύσει τις αντιαεροπορικές δυνατότητές της και θα τις ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον επόμενο χρόνο, για να προστατεύσει το έδαφός της αλλά και ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Μήνυμα στήριξης Μητσοτάκη σε Ζελένσκι στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να μεταφέρει τις ευχές του για το νέο έτος στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε το ενδιαφέρον του για την κατάσταση των Ελλήνων της Ουκρανίας, ενώ διαβεβαίωσε τον κ. Ζελένσκι για τη συνεχιζόμενη στήριξη της Ελλάδας προς τη χώρα του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί την Ουκρανία στο μέλλον.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εκφράσει για μια ακόμη φορά την συμπαράσταση και την στήριξή του στον αγώνα της Ουκρανίας, τασσόμενος κατηγορηματικά κατά της αλλαγής συνόρων. Τότε είχε αναφερθεί στην τουρκική επιβολή στην Κύπρο παρομοιάζοντας της με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Είχαμε, παλαιότερα, μία παρόμοια εμπειρία με την τουρκική εισβολή και κατοχή μεγάλου τμήματος της Κύπρου, το 1974. Η πληγή αυτή είναι ακόμη ανοιχτή, ύστερα από σχεδόν 50 χρόνια. Γνωρίζουμε τον πόνο και το κόστος που επιφέρει αυτό σε μία χώρα», είχε πει ο κ. Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι του Κιέβου κλήθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα να κατευθυνθούν προς τα καταφύγια καθώς οι σειρήνες ηχούσαν σε όλη την πόλη, μία ημέρα αφού η Ρωσία πραγματοποίησε μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές επιθέσεις της αφότου άρχισε τον πόλεμο το Φεβρουάριο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ