Κοσμος

Χάος, ουρές αναμονής και παράπονα στη Βρετανία για την φόρτιση των Tesla την περίοδο των γιορτών

Tι ανέφεραν οι ιδιοκτήτες τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από την Tesla
Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από την Tesla © Pixabay

Βρετανία: Χάος με την φόρτιση των Tesla την περίοδο των γιορτών 

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της Tesla καταγγέλλουν το χάος στη φόρτιση αυτοκινήτων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

Οι τεράστιες ουρές προέκυψαν καθώς οι απεργίες των σιδηροδρομικών αναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπους να αναγκαστούν να βγουν στους δρόμους με τα αυτοκίνητα για την εορταστική περίοδο. Άλλα 12 εκατομμύρια αυτοκίνητα επιπλέον αναμενόταν επίσης να βρίσκονται σήμερα στο πιεσμένο οδικό δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου εν μέσω των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που σαρώνουν τη χώρα.

Τα μέλη μιας ομάδας στο Facebook με την ονομασία «Tesla Owners Club UK» εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τις ουρές και την ταλαιπωρία. Κάποιος ανέφερε:«Κάποιος κάνει πλάκα...Βρισκόμαστε εδώ πάνω από μία ώρα. Ακόμα 15 μπροστά μου στην ουρά για έναν φορτιστή. Εύκολα άλλες 2 ώρες αναμονής, το λιγότερο». Ένας δεύτερος πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε περισσότερους υπερφορτιστές. Λατρεύω την Tesla, αλλά αυτή η χώρα δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα αν θέλουν πλήρη ηλεκτρική ενέργεια! Ένας τρίτος δήλωσε: «Νέος ιδιοκτήτης Tesla και είμαι πολύ απογοητευμένος με τη φόρτιση. Κανείς δεν μου είπε ότι μια χειμερινή φόρτιση θα επιτύχει μόλις και μετά βίας τη μισή απόδοση».

Η εξάπλωση των φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει σταματήσει μέχρι στιγμής φέτος, με την κυβέρνηση να μην μπορεί να επιτύχει τον στόχο της, εκτός αν αυξήσει τις μηνιαίες εγκαταστάσεις κατά 350%. Το Υπουργείο Μεταφορών (DfT) έθεσε νέο στόχο να αυξηθεί ο αριθμός των σημείων φόρτισης περισσότερο από δέκα φορές σε 300.000 μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Μεταξύ της 1ης Οκτωβρίου πέρυσι και της 1ης Ιανουαρίου 2022 εγκαταστάθηκαν συνολικά 2.448 φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους ο αριθμός αυτός είχε επιβραδυνθεί σε 1.915.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφαρμογής φόρτισης Zap-Map, η οποία χρησιμοποιείται από το DfT, ο ρυθμός εγκατάστασης ηλεκτρικών φορτιστών αυξανόταν σταθερά κατά τα περισσότερα από τα προηγούμενα έξι τρίμηνα που χρονολογούνται από τον Απρίλιο του 2020, όταν η εξάπλωση επλήγη σοβαρά από το πρώτο λουκέτο του Covid.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ