Κοσμος

Μαχητικά και τανκς ευχήθηκε για τα Χριστούγεννα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας

«Ο Πούτιν μπλοφάρει όταν λέει ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέλος της ουκρανικής πολιτοφυλακής σε κατεστραμμένο κτίριο στο Χάρκοβο της Ουκρανίας
Μέλος της ουκρανικής πολιτοφυλακής σε κατεστραμμένο κτίριο στο Χάρκοβο της Ουκρανίας © EPA/Sergey Kozlov

Πόλεμος στην Ουκρανία - Το Κίεβο ζητά από τη Δύση μαχητικά, τανκς και πολεμικά πλοία για να νικήσει τη Ρωσία

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντρίι Μέλνικ κάλεσε τη Δύση να δώσει στη χώρα του –δυτικής κατασκευής– μαχητικά αεροσκάφη, πολεμικά πλοία και άρματα μάχης.

Η συνέντευξη στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων δόθηκε μετά τη δέσμευση των ΗΠΑ να στείλουν στην Ουκρανία συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, καθώς οι ρωσικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται σε πόλεις ανά την ουκρανική επικράτεια εν μέσω του χειμώνα.

Αφού έκανε λόγο για μια «γενναία» απόφαση της Ουάσινγκτον, σημείωσε: «Όμως είναι καθαρό: υπάρχουν ακόμη πολλά ταμπού που πρέπει να σπάσουν. Χρειαζόμαστε επειγόντως δυτικά άρματα μάχης, μαχητικά αεροσκάφη, πολεμικά πλοία, εκτοξευτήρες πολλαπλών πυραύλων, πυρομαχικά».

Όπως είπε, αυτή είναι η μόνη του «ευχή για τα Χριστούγεννα». Παράλληλα, προειδοποίησε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι αποφασισμένος για μακροχρόνιο πόλεμο.

«Οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι να πολεμήσουν για να απελευθερωθεί η πατρίδα τους, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, όσο αναπνέουμε», σημείωσε υπογραμμίζοντας «Και αυτό ανεξαρτήτως του τι θα κάνουν οι εταίροι μας».

Επιπλέον, έκανε λόγο για «μπλόφα» του Πούτιν όσον αφορά στην πραγματική πρόθεση του Κρεμλίνου να διαπραγματευτεί με την Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να κερδίσει χρόνο για να αντεπιτεθεί.

Ukraine aims for UN-backed peace summit by end of February, says its foreign minister

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ