Κοσμος

Ελεύθερος με εγγύηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων ο άλλοτε «βασιλιάς» των crypto

Τι κατέθεσαν συνεργάτες του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sam Bankman-Fried: Η ιστορία του πλουσιότερου 20άρη που ήθελε απλά να γίνει πλούσιος
Ο Σαμ Μπάνκμαν Φριντ © ΕPA Pool

Σαμ Μπάνκμαν -Φριντ: Ελεύθερος με εγγύηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων ο άλλοτε «βασιλιάς« των crypto

Ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, ο ιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX που χρεωκόπησε, θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 250 εκατ. δολαρίων, καθώς αντιμετωπίζει σειρά ποινικών κατηγοριών στις ΗΠΑ, αποφάσισε την Πέμπτη ομοσπονδιακός δικαστής. Η εγγύηση εξασφαλίστηκε από την αξία του σπιτιού του στην Καλιφόρνια, αναφέρει το Bloomberg. 

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της πρώτης δημόσιας εμφάνισης του σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν μετά την αποκάλυψη των κατηγοριών εναντίον του την περασμένη εβδομάδα. 

Ο Mπάνκμαν-Φριντ ο οποίος αντιμετωπίζει οκτώ κατηγορίες -συμπεριλαμβανομένης της συνωμοσίας για τη διάπραξη απάτης μέσω καλωδίων σε βάρος πελατών και δανειστών, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και παραβίαση των νόμων για τη χρηματοδότηση προεκλογικών εκστρατειών- θα μπορούσε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή εάν καταδικαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι δυο από τους στενότερους συνεργάτες του ιδρυτή της FTX, ομολόγησαν την ενοχή τους για απάτη και συμφώνησαν να συνεργαστούν με τις αρχές των ΗΠΑ για τη διερεύνηση της κατάρρευσης του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, όπως δήλωσε ομοσπονδιακός εισαγγελέας στο Μανχάταν την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τους Financial Times ο εισαγγελέας των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε τις δηλώσεις ενοχής και τις ποινικές κατηγορίες εναντίον της Κάρολιν Έλισον πρώην διευθύνουσας συμβούλου της θυγατρικής εταιρείας της FTX, Alameda Research, και του Γκάρι Γουάνγκ συνιδρυτή της FTX. Το γραφείο του είχε ασκήσει οκτώ κατηγορίες εναντίον του Bankman-Fried την περασμένη εβδομάδα.

Η ανακοίνωση του εισαγγελέα έρχεται αμέσως μετά την απογείωση ενός αεροπλάνου που μετέφερε τον Μπάνκμαν-Φριντ από τις Μπαχάμες, όπου παραιτήθηκε από το δικαίωμά του να προσβάλει την έκδοσή του στις ΗΠΑ. Αναμένεται να εμφανιστεί σε δικαστήριο του Μανχάταν σήμερα Πέμπτη, όπου θα εξεταστεί το αίτημά του για αποφυλάκιση.

Η Έλισον ομολόγησε την ενοχή της σε επτά κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων αδικημάτων του δικαίου κεφαλαιαγοράς και της συνωμοσίας για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με μέγιστη ποινή φυλάκισης 110 ετών, ενώ ο Γουάνγκ ομολόγησε την ενοχή σε τέσσερις κατηγορίες απάτης, με μέγιστη ποινή 50 ετών, σύμφωνα με συμφωνίες που υπέγραψαν και που είδαν οι Financial Times.

Τα έγγραφα ανέφεραν ότι οι εισαγγελείς δεν θα αντιταχθούν στα αιτήματα εγγύησης και των δύο κατηγορουμένων υπό ορισμένες προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της εγγύησης και της παράδοσης των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, καθώς αναμένουν την επίσημη ποινή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ