Κοσμος

Εθελοντές στην Ουκρανία δημιούργησαν χριστουγεννιάτικο δέντρο με δίχτυα παραλλαγής

Εν μέσω πολέμου τα Χριστούγεννα και στο Μykolaiv

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ουκρανία: Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πόλη Mykolaiv και ο στολισμός στο Κίεβο στο απόλυτο σκοτάδι

Εθελοντές στην πόλη Mykolaiv της νότιας Ουκρανίας έφτιαξαν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από δίχτυα παραλλαγής, θέλοντας να γιορτάσουν με όποιον τρόπο μπορούν τα Χριστούγεννα, τη στιγμή που ο πόλεμος με τη Ρωσία συνεχίζεται. 

Σύμφωνα με το BBC, μετά τις γιορτές τα δίχτυα θα δοθούν σε στρατιώτες που πολεμούν στην πρώτη γραμμή της μάχης. «Θέλουμε να γιορτάσουμε όχι μόνο τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αλλά θέλουμε να γιορτάσουμε και τη νίκη», δήλωσε κάτοικος της πόλης Mykolaiv. 

Το δέντρο δημιουργήθηκε πάνω από το μνημείο του Αγίου Νικολάου που καλύφθηκε με σάκους άμμου στην αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία προκειμένου να προστατευτεί από τους βομβαρδισμούς. Πολλοί κάτοικοι της πόλης έσπευσαν να δουν το ασυνήθιστο χριστουγεννιάτικο δέντρο και εξέφρασαν την ευχή τους να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο που έχει ήδη μπει στον ένατο μήνα.

Ουκρανία: Έστησαν χριστουγεννιάτικο δέντρο μέσα στο σκοτάδι στην καρδιά του Κιέβου

Αξιωματούχοι στο Κίεβο άνοιξαν ξανά δημοφιλή πεζογέφυρα που είχε καταστραφεί σε προηγούμενη αεροπορική επιδρομή και έστησαν ένα -μικρότερο από το συνηθισμένο- χριστουγεννιάτικο δέντρο σε κεντρική πλατεία του Κιέβου. 

Στον απέραντο χώρο μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας παραδοσιακά στήνεται ένα τεράστιο αειθαλές δέντρο κάθε Χριστούγεννα. Φέτος, λόγω πολέμου, οι αξιωματούχοι επέλεξαν ένα τεχνητό δέντρο μήκους 12 μέτρων με φώτα εξοικονόμησης ενέργειας που τροφοδοτούνται από μια γεννήτρια. Ο δήμαρχος της Πόλης, Βιτάλι Κλίτσκο είπε ότι το δέντρο χρηματοδοτήθηκε από δωρητές και επιχειρήσεις και ότι δεν θα πραγματοποιηθούν δημόσιες γιορτές.