Κοσμος

Σύντομα η απόφαση της Πελόζι για τη χρήση του TikTok από ομοσπονδιακούς υπαλλήλους

Για λόγους ασφαλείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tik Tok
Tik Tok © Pixabay

Νάνσι Πελόζι: Χωρίς αποφάσεις ως τώρα για το νομοσχέδιο απαγόρευσης της χρήσης του TikTok από τους υπαλλήλους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης - Οι λόγοι ασφαλείας που διακυβεύονται

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν το νομοθετικό σώμα θα συμπαραταχθεί με τη Γερουσία, στην ψήφιση κυρώσεων για την απαγόρευση της χρήσης της κινεζικής ιδιοκτησίας εφαρμογής TikTok από τους υπαλλήλους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε συσκευές που χρησιμοποιούνται για την άσκηση των καθηκόντων τους.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων πρέπει να ψηφίσει το νομοσχέδιο της Γερουσίας πριν από τον τερματισμό της κοινοβουλευτικής περιόδου του Κογκρέσου την επόμενη εβδομάδα.

Ο Κάβιν Μακάρθι, ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ανέφερε στο Twitter ότι η Πελόζι «πρέπει να επιτρέψει άμεσα τη διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας» για το νομοσχέδιο σχετικά με τη χρήση του TikTok από τους υπαλλήλους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Αν η Βουλή των Αντιπροσώπων εγκρίνει το μέτρο θα πάει στη συνέχεια, στο γραφείο του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Η Γερουσία ψήφισε την Τετάρτη προκειμένου να απαγορεύσει τη χρήση της κινεζικής ιδιοκτησίας εφαρμογής βίντεο TikTok από συσκευές που ανήκουν στην αμερικανική κυβέρνηση. Ήταν η τελευταία ενέργεια των μελών του Κογκρέσου για τη λήψη δραστικών μέτρων κατά κινεζικών εταιριών υπό το φόβο ανησυχιών που σχετίζονται με την αμερικανική εθνική ασφάλεια, καθώς εκτιμάται ότι το Πεκίνο, είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή αυτή για την άσκηση κατασκοπείας κατά Αμερικανών πολιτών.

Το TikTok υποστηρίζει ότι οι ανησυχίες πυροδοτούνται στο μεγαλύτερο μέρος τους από παραπληροφόρηση και ότι επιθυμεί τη συνάντηση του με μέλη του Κογκρέσου, προκειμένου να συζητήσει τις πρακτικές που εφαρμόζει.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο της Γερουσίας «δεν θα συμβάλλει στην ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ». Η νομοθεσία δεν θα επηρεάσει τους περισσότερους από 100 εκατομμύρια των Αμερικανών που χρησιμοποιούν το TikTok σε συσκευές ιδιωτικής, αλλά και εταιρικής ιδιοκτησίας.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ αρνήθηκε χθες να σχολιάσει αν η κυβέρνηση Μπάιντεν θα υποστηρίξει το νομοσχέδιο για το TikTok. «Θα επιτρέψουμε στο Κογκρέσο να προχωρήσει με την διαδικασία του», είπε η ίδια.

Υπάρχει μία σειρά από τεχνολογικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του TikTok, η χρήση των οποίων απαγορεύεται στο Λευκό Οίκο, αλλά και σε συσκευές ιδιοκτησίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης «για λόγους ασφάλειας», εξήγησε η Ζαν-Πιερ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ