Κοσμος

Γιατί ο Τζέιμς Κάμερον έγινε στόχος ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων

Η προώθηση του «Avatar: The Way of the Water» που προκάλεσε αντιδράσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ταινία «Avatar: The Way Οf Water» του Τζέιμς Κάμερον κάνει πρεμιέρα στις 16 Δεκεμβρίου 2022 μετά από καθυστέρηση πολλών ετών
O James Cameron στην έκθεση «Challenging The Deep» στο Εθνικό Ναυτικό Μουσείο Αυστραλίας, Μάιος 2018 © EPA/Peter Rae

Τζέιμς Κάμερον: Στο στόχαστρο ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων - Το σόου των δελφινιών για το «Avatar: The Way of the Water»

Ο Τζέιμς Κάμερον προκάλεσε την οργή ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων. Ο σκηνοθέτης προώθησε το «Avatar: The Way of the Water» με ένα σόου με δελφίνια στην Ιαπωνία, το οποίο έχει προκαλέσει αγανάκτηση πολλών μελών οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων.

Ο Κάμερον παρουσίασε και παρακολούθησε το επίμαχο θέαμα μαζί τους πρωταγωνιστές της ταινίας, Σαμ Γουόρθινγκτον, Ζόε Σαλντάνα και Σιγκούρνι Γουίβερ στην Ιαπωνία.

Τα δελφίνια έκαναν μια σειρά από κόλπα με επαγγελματίες εκπαιδευτές, καθώς ο Κάμερον τα επαινούσε συνεχώς για την «ευφυΐα και την κοινωνικότητά τους». Ο σκηνοθέτης στη συνέχεια αστειεύτηκε: «Είμαι βέβαιος ότι όλοι ζήτησαν την άδειά τους για να συμμετάσχουν στο σόου».

Το αστείο προκάλεσε τη δυσαρέσκεια οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων όπως η PETA - Άνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων, εκπρόσωπος της οποίας είπε στο Plant Based News: «Γιατί ο Κάμερον δεν στάθηκε για πέντε λεπτά για να σκεφτεί εάν επέτρεψε να θεωρηθεί ότι υποστηρίζει τη σκληρότητα των θαλάσσιων πάρκων;».

Η διαμάχη γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη λόγω του γεγονότος ότι ο Τζέιμς Κάμερον είναι συμπαραγωγός μιας βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας «The Cove», η οποία έχει παραδόξως θέμα το κυνήγι δελφινιών στην Ιαπωνία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ