Κοσμος

Επεισόδια και ξύλο στη Γαλλία μετά τον αποκλεισμό του Μαρόκου στο Μουντιάλ (βίντεο)

Η στιγμή που αυτοκίνητο παρασύρει και σκοτώνει 14χρονο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οδηγός στο Μονπελιέ παρασύρει 14χρονο και τον εγκαταλείπει αιμόφυρτο στο οδόστρωμα
Οδηγός στο Μονπελιέ παρασύρει 14χρονο και τον εγκαταλείπει αιμόφυρτο στο οδόστρωμα @freedom4UU/Twitter

Ξύλο στη Γαλλία μετά τον αποκλεισμό του Μαρόκου - Επεισόδια με έναν νεκρό 14χρονο στο Μονπελιέ - Καρέ καρέ η φονική παράσυρσή του

Πεδίο μάχης έγιναν δρόμοι στο Μονπελιέ της Γαλλίας μετά τον αποκλεισμό του Μαρόκου από τη Γαλλία στο Μουντιάλ 2022, καθώς σημειώθηκαν επεισόδια.

Εξαγριωμένοι Μαροκινοί φίλαθλοι βγήκαν στους δρόμους και άρχισαν να προκαλούν ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα. Αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών.

Ένας 14χρονος φίλαθλος του Μαρόκου έχασε τη ζωή του. Κάμερα κατέγραψε τη στιγμή που αυτοκίνητο δέχεται επίθεση από φιλάθλους του Μαρόκου. Ο οδηγός κάνει αναστροφή και περνά πάνω από τον ανήλικο. Το βίντεο με την παράσυρση του 14χρονου κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

«Ένα νέο παιδί χτυπήθηκε στο Μονπελιέ από έναν ασυνείδητο οδηγό μετά τον ημιτελικό. Πέθανε λίγο μετά τη μεταφορά του στα επείγοντα του νοσοκομείου. Το όχημα εντοπίστηκε κοντά στο συμβάν, ενώ αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη» ανέφερε ο νομάρχης της περιοχής του Ερό, Χους Μουτού.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, σημειώθηκαν οδομαχίες Μαροκινών φιλάθλων με αστυνομικούς. Οι οπαδοί πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες. Γάλλοι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων.

Σαρωτική η Γαλλία «έφραξε» τον δρόμο στο Μαρόκο για τον τελικό του Μουντιάλ 2022

Το όνειρο του Μαρόκου να γίνει η πρώτη αφρικανική - μουσουλμανική χώρα σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου τελείωσε μετά την ήττα από τη Γαλλία στον δεύτερο ημιτελικό του Μουντιάλ στο Κατάρ. Η «αρμάδα» του Ντιντιέ Ντεσάν, με ποδόσφαιρο κατοχής, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στο Μαρόκο, «τσεκάροντας» το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό κόντρα στην Αργεντινή, επικρατώντας με 2-0.

«Υπάρχει συγκίνηση, περηφάνια. Προφανώς ήταν ακόμα μια σημαντική νίκη σ’ αυτή την πορεία μας κι έχουμε άλλο ένα μεγάλο ματς, τον τελικό. Είμαστε μαζί ένα μήνα, δεν είναι ποτέ εύκολο, αλλά είμαστε εδώ. Ήταν καταπληκτική η παρουσία μας μέχρι στιγμής και οι παίκτες μου έχουν ανταμειφθεί γι’ αυτό. Είναι απίστευτο να παίζεις δύο τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου στη σειρά. Κάναμε εξαιρετική δουλειά» δήλωσε περιχαρής ο Ντιντιέ Ντεσάν, ο οποίος ετοιμάζεται να κάνει το «back to back».

«Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Χάσαμε πολλούς παίκτες πριν ή κατά τη διάρκεια του αγώνα: Τον Αγκουέρντ πριν από την προθέρμανση, αλλά κι άλλους παίκτες. Στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε, παίξαμε πολύ καλύτερα. Αλλά αυτό δεν αφαιρεί την αξία όλου αυτού που κάναμε. Το πιο σημαντικό είναι πως δώσαμε μια καλή εικόνα και δείξαμε στον κόσμο ότι υπάρχει το μαροκινό ποδόσφαιρο» ανέφερε απο τη μεριά του ο Βαλίντ Ρεγκραγκί, προπονητής του Μαρόκου.

Πριν απο την αναμέτρηση ανάμεσα σε Γαλλία και Μαρόκο διεθνή ΜΜΕ έκαναν εκτενείς αναφορές σε αυτόν τον αγώνα που παθιάζει γκέτο και παλιές αποικίες, καθώς οι Μαροκινοί «outcasts» ετοιμάζονταν να πάρουν τη ρεβάνς για την περιθωριοποίησή τους στη Γαλλία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ