- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επεισόδια και ξύλο στη Γαλλία μετά τον αποκλεισμό του Μαρόκου στο Μουντιάλ (βίντεο)
Η στιγμή που αυτοκίνητο παρασύρει και σκοτώνει 14χρονο
Ξύλο στη Γαλλία μετά τον αποκλεισμό του Μαρόκου - Επεισόδια με έναν νεκρό 14χρονο στο Μονπελιέ - Καρέ καρέ η φονική παράσυρσή του
Πεδίο μάχης έγιναν δρόμοι στο Μονπελιέ της Γαλλίας μετά τον αποκλεισμό του Μαρόκου από τη Γαλλία στο Μουντιάλ 2022, καθώς σημειώθηκαν επεισόδια.
Εξαγριωμένοι Μαροκινοί φίλαθλοι βγήκαν στους δρόμους και άρχισαν να προκαλούν ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα. Αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών.
Ένας 14χρονος φίλαθλος του Μαρόκου έχασε τη ζωή του. Κάμερα κατέγραψε τη στιγμή που αυτοκίνητο δέχεται επίθεση από φιλάθλους του Μαρόκου. Ο οδηγός κάνει αναστροφή και περνά πάνω από τον ανήλικο. Το βίντεο με την παράσυρση του 14χρονου κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
«Ένα νέο παιδί χτυπήθηκε στο Μονπελιέ από έναν ασυνείδητο οδηγό μετά τον ημιτελικό. Πέθανε λίγο μετά τη μεταφορά του στα επείγοντα του νοσοκομείου. Το όχημα εντοπίστηκε κοντά στο συμβάν, ενώ αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη» ανέφερε ο νομάρχης της περιοχής του Ερό, Χους Μουτού.
#freedom4U#Moroccans rioting in #Montpellier surround a #French supporters car before ripping the flag off it, the French driver plows through them and speeds off. pic.twitter.com/gLsfJenKpv
— Greg Sayle (@freedom4UU) December 14, 2022
Mondial: des tensions près des Champs-Élysées après la qualification de l'équipe de France en finale pic.twitter.com/rPT8YCUHNz
— BFMTV (@BFMTV) December 15, 2022
Όπως φαίνεται και στα βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, σημειώθηκαν οδομαχίες Μαροκινών φιλάθλων με αστυνομικούς. Οι οπαδοί πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες. Γάλλοι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων.
🚨#BREAKING Riots Break out after the victory of France wins tonight's game
— R A W S G L 🌎 B A L (@RawsGlobal) December 14, 2022
📌#Montpellier | #France
Riots Break out after the victory of France winning the world cup as they clash between French and Moroccan supporters over France winning pic.twitter.com/PWFst4ktxT
Σαρωτική η Γαλλία «έφραξε» τον δρόμο στο Μαρόκο για τον τελικό του Μουντιάλ 2022
Το όνειρο του Μαρόκου να γίνει η πρώτη αφρικανική - μουσουλμανική χώρα σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου τελείωσε μετά την ήττα από τη Γαλλία στον δεύτερο ημιτελικό του Μουντιάλ στο Κατάρ. Η «αρμάδα» του Ντιντιέ Ντεσάν, με ποδόσφαιρο κατοχής, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στο Μαρόκο, «τσεκάροντας» το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό κόντρα στην Αργεντινή, επικρατώντας με 2-0.
«Υπάρχει συγκίνηση, περηφάνια. Προφανώς ήταν ακόμα μια σημαντική νίκη σ’ αυτή την πορεία μας κι έχουμε άλλο ένα μεγάλο ματς, τον τελικό. Είμαστε μαζί ένα μήνα, δεν είναι ποτέ εύκολο, αλλά είμαστε εδώ. Ήταν καταπληκτική η παρουσία μας μέχρι στιγμής και οι παίκτες μου έχουν ανταμειφθεί γι’ αυτό. Είναι απίστευτο να παίζεις δύο τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου στη σειρά. Κάναμε εξαιρετική δουλειά» δήλωσε περιχαρής ο Ντιντιέ Ντεσάν, ο οποίος ετοιμάζεται να κάνει το «back to back».
«Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Χάσαμε πολλούς παίκτες πριν ή κατά τη διάρκεια του αγώνα: Τον Αγκουέρντ πριν από την προθέρμανση, αλλά κι άλλους παίκτες. Στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε, παίξαμε πολύ καλύτερα. Αλλά αυτό δεν αφαιρεί την αξία όλου αυτού που κάναμε. Το πιο σημαντικό είναι πως δώσαμε μια καλή εικόνα και δείξαμε στον κόσμο ότι υπάρχει το μαροκινό ποδόσφαιρο» ανέφερε απο τη μεριά του ο Βαλίντ Ρεγκραγκί, προπονητής του Μαρόκου.
Πριν απο την αναμέτρηση ανάμεσα σε Γαλλία και Μαρόκο διεθνή ΜΜΕ έκαναν εκτενείς αναφορές σε αυτόν τον αγώνα που παθιάζει γκέτο και παλιές αποικίες, καθώς οι Μαροκινοί «outcasts» ετοιμάζονταν να πάρουν τη ρεβάνς για την περιθωριοποίησή τους στη Γαλλία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δύο από τα παιδιά μου χάθηκαν. Ένας από τους τρεις γιους μου είναι ζωντανός» - 8 νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Συνεχίζονται οι έρευνες για το κίνητρο
Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προκάλεσαν ορμητικούς χειμάρρους λάσπης
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μη σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Οξεία αντιπαράθεση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μετονομάσει τη λίμνη
Περίπου 5.000 Αμερικανοί ναύτες αναμένεται να αποβιβαστούν για ξεκούραση
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Το σχολείο θάφτηκε κάτω από τη λάσπη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σαν σήμερα, 31 Αυγούστου, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετων
Με 52,8% οι Ισλανδοί απέρριψαν την επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών
Ξεκίνησαν οι ταφές των θυμάτων
Το χρονικό της τραγωδίας - Συνελήφθη ο καπετάνιος
Οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στις λάσπες εκμηδενίζονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.