Κοσμος

Ταρακουνήθηκε η Ταϊβάν - Σεισμός 6,2 Ρίχτερ (βίντεο)

Έντρομοι οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους - Οι πρώτες εικόνες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Σεισμός στην Ταϊβάν - 6,2 Ρίχτερ η ισχυρή δόνηση - Λαχτάρησαν οι κάτοικοι

Σεισμός 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την κομητεία Χουάλιεν, στην Ταϊβάν. Το εστιακό της βάθος ήταν μικρό, όπως ανακοίνωσε η μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της νησιωτικής χώρας.

Ο σεισμός έγινε αισθητός λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης (τοπική ώρα, στις 06:00 ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Χουάλιεν. Το εστιακό βάθος ήταν μόλις έξι χιλιόμετρα.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) υπολόγισε στον σεισμό στην Ταϊβάν στα 6,1 Ρίχτερ. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο 30 χιλιόμετρα από τις ακτές της Χουάλιεν (κομητεία στα ανατολικά της χώρας).

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, την Ταϊπέι. Στα social media έχουν αναρτηθεί βίντεο με τις πρώτες εικόνες. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες και ζημιές.

Η Ταϊβάν αντιμέτωπη με ισχυρούς σεισμούς

Οι σεισμοί στην Ταϊβάν είναι συχνοί, καθώς η νησιωτική χώρα βρίσκεται πάνω στο σημείο που ενώνονται δύο τεκτονικές πλάκες. Τον Σεπτέμβριο σημειώθηκε ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ, που είχε ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων να καταρρεύσει οροφή σε γήπεδο. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ζημιές προκλήθηκαν σε σπίτια.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν το 2016 σε σεισμό στα νότια της Ταϊβάν. Το 1999 ο «Εγκέλαδος» χτύπησε τη νησιωτική χώρα με 7,3 Ρίχτερ. Τουλάχιστον 2.400 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.