Κοσμος

Ο Έλον Μασκ δεν είναι πια ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ποιος τον εκθρόνισε από την κορυφή

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έλον Μασκ: Δεν είναι πια ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - Ποιος τον εκθρόνισε από την κορυφή - Η αγορά του Twitter και η πτώση της Tesla

Ο Έλον Μασκ δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μετά την απότομη πτώση της αξίας των μετοχών του στην Tesla.

Σύμφωνα τόσο με το Forbes όσο και με το Bloomberg, ο Μασκ ξεπεράστηκε στην κορυφή από τον Μπερνάρ Αρνό, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH.

Ο Μασκ είναι διευθύνων σύμβουλος και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Tesla, με αναφερόμενη συμμετοχή περίπου 14%. Ολοκλήρωσε τον Οκτώβριο την εξαγορά του κοινωνικού δικτύου Twitter ύψους 44 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Μασκ αξίζει τώρα περίπου 178 δισ. δολάρια. Εν τω μεταξύ, ο Μπερνάρ Αρνό έχει αξία 188 δισ. δολάρια.

Η συμφωνία του Μασκ με το Twitter ολοκληρώθηκε μόνο μετά από μήνες νομικής διαμάχης και ορισμένοι ανέφεραν την απόσπαση της προσοχής από την εξαγορά ως έναν από τους παράγοντες που οδήγησαν στην πτώση της τιμής της μετοχής της Tesla.

Αφού δημιούργησε μερίδιο στο Twitter στις αρχές του έτους, ο Μασκ έκανε την προσφορά του ύψους 44 δισ. δολαρίων τον Απρίλιο, αν και πολλοί θεώρησαν ότι η προσφορά αυτή ήταν πολύ υψηλή.

Τον Ιούλιο, αποσύρθηκε από τη συμφωνία, επικαλούμενος ανησυχίες σχετικά με τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα.

Τελικά, όμως, η συμφωνία ολοκληρώθηκε και ο Μασκ έγινε ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας. Ο Dan Ives από την επενδυτική εταιρεία Wedbush Securities δήλωσε ότι το "τσίρκο" γύρω από τη συμφωνία με το Twitter επιβάρυνε την τιμή της μετοχής της Tesla.

Ο Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων για να χρηματοδοτήσει την αγορά του, γεγονός που συνέβαλε στην πτώση των μετοχών.