Κοσμος

H ηθοποιός Αλίσα Μιλάνο πούλησε το Tesla της διαμαρτυρόμενη για την αγορά του Twitter από τον Μασκ

Η ανάρτηση που έκανε

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Αλίσα Μιλάνο πούλησε το Tesla της λόγω του Έλον Μασκ 

Η ηθοποιός και πολιτική ακτιβίστρια Aλίσα Μιλάνο, αποκάλυψε πρόσφατα ότι αντάλλαξε ένα Tesla με ένα ηλεκτρικό όχημα Volkswagen και ο λόγος που το έκανε είναι γιατί ο Έλον Μασκ προωθεί μέσω του Twitter το «μίσος και τη λευκή υπεροχή». Η Mιλάνο, γνωστή ηθοποιός, έχει επίσης ιστορικό συμμετοχής στον ακτιβισμό για την κοινωνική δικαιοσύνη και είναι εξέχουσα υποστηρίκτρια του Δημοκρατικού Κόμματος. Τον Οκτώβριο του 2021 είχε συλληφθεί έξω από τον Λευκό Οίκο για «ανυπακοή των αρχών». 

Ως γνωστόν, ο Μασκ που κατέχει και την Tesla, έχει δηλώσει ότι θέλει να διασφαλίσει την «ελευθερία του λόγου» στο κοινωνικό δίκτυο, κάτι που είναι πιθανό να σημαίνει πιο χαλαρά πρότυπα ελέγχου περιεχομένου, και σχεδιάζει να επαναφέρει ορισμένους λογαριασμούς υψηλού προφίλ που εκδιώχθηκαν από το Twitter για παραβίαση κανόνων, όπως του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Την ίδια ώρα νεοναζί επανέρχονται στην πλατφόρμα του Twitter, μετά την εξαγορά της από τον Ελον Μασκ, δημοσιεύοντας κωδικοποιημένα αντισημιτικά μηνύματα. Ο ίδιος ο Μασκ έχει χρησιμοποιήσει ακροδεξιά σύμβολα σε μηνύματά του, καθώς και εικόνες Γερμανών στρατιωτών, για να δεχθεί επαίνους από ανοικτoύς νεοναζιστικούς λογαριασμούς στην εφαρμογή Telegram.