Κοσμος

Η Τζασίντα Άρντερν χαρακτήρισε «αλαζονικό αρχ%δ#» πρόεδρο άλλου κόμματος

Έπεσε θύμα... ανοιχτού μικροφώνου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τζασίντα Άρντερν: Ο χαρακτηρισμός «αλαζονικό αρχ%δ$» για πρόεδρο άλλου κόμματος - Η συγγνώμη της και η αντιδράσεις

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν έγινε η τελευταία ηγέτης που έπεσε.... θύμα ανοιχτού μικροφώνου, αφού το σχόλιό της ότι ο ηγέτης ενός μικρότερου κόμματος της αντιπολίτευσης είναι «αλαζονικό αρχίδι», ακούστηκε σε live σύνδεση από την τηλεόραση του κοινοβουλίου.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στη Βουλή την Τρίτη, ο ηγέτης του φιλελεύθερου κόμματος Act, Ντέιβιντ Σέιμουρ, ρώτησε την Άρντερν αν μπορεί να «δώσει ένα παράδειγμα που να κάνει ένα λάθος, να ζητάει συγγνώμη γι' αυτό και να το διορθώνει».

Απαντώντας στην ερώτηση, η Άρντερν αναγνώρισε ότι η ελεγχόμενη απομόνωση - ένα βασικό, αλλά αμφιλεγόμενο, στοιχείο της αντιμετώπισης του Covid-19 της Νέας Ζηλανδίας - ήταν δύσκολο για το κοινό, αλλά πρόσθεσε ότι στέκεται στο έργο που έκανε η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας.

Αφού ολοκλήρωσε την απάντησή της, η Άρντερν κάθισε δίπλα στον αναπληρωτή της, Γκραντ Ρόμπερτσον, και είπε ήσυχα «πόσο αλαζονικό αρχίδι».

Όμως το μικρόφωνο της Άρντερν ήταν ακόμη σε ζωντανή σύνδεση εκείνη τη στιγμή, με το σχόλιο να ακούγεται κανονικά. Ο Σέιμουρ ζήτησε αργότερα από τον πρόεδρο να ζητήσει από την Άρντερν να αποσύρει το σχόλιο και να ζητήσει συγγνώμη, αλλά ο πρόεδρος αρνήθηκε επειδή η πρωθυπουργός δεν βρισκόταν πλέον στη Βουλή.

Εκπρόσωπος του γραφείου της πρωθυπουργού επιβεβαίωσε ότι η Άρντερν ζήτησε
εκ των υστέρων συγγνώμη από τον Σέιμουρ.Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης μετά το κοινοβούλιο, ο Σέιμουρ είπε ότι «κάποιες μέρες είμαι ένας άχρηστος Māori, άλλες μέρες είμαι ένα αλαζονικό αρχίδι» αποκαλύπτοντας πως η Άρντερν του έστειλε μήνυμα για να του ζητήσει συγγνώμη.

«Μου είπε "ζητώ συγγνώμη, δεν είναι κάτι που έπρεπε να είχα πει» και είπε, "όπως θα έλεγε και η μαμά μου, αν δεν έχεις κάτι καλό να πεις, μην το πεις"», είπε ο Seymour.

«Ήταν παρόρμηση και το καταλαβαίνω και όλα είναι καλά από μεριάς μου. Απλώς είπα, σας ευχαριστώ και εύχομαι να έχετε πολύ καλά Χριστούγεννα. Στο τέλος της ημέρας, δεν είναι το τέλος του κόσμου».