Κοσμος

Με πυραυλική επίθεση απειλεί την Αθήνα ο Ερντογάν

«Αν προσπαθήσετε να αγοράσετε από την Αμερική για να οπλίσετε τα νησιά, η Τουρκία δεν θα είναι θεατής» είπε ο τούρκος πρόεδρος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Φοβήθηκαν τον Tayfun μας οι Έλληνες» λέει ο Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν © ΕPA/Sanly Tuncay

Ερντογάν: Οι πύραυλοι Tayfun θα χτυπήσουν την Αθήνα αν δεν ηρεμήσουν οι Ελληνες

Απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι τουρκικοί πύραυλοι Tayfun «θα χτυπήσουν την Αθήνα». 

Ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, δήλωσε ότι η δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας «τρομάζει» την Αθήνα και υποστήριξε ότι η Άγκυρα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια εάν η Ελλάδα συνεχίσει να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου.

«Τώρα αρχίσαμε να φτιάχνουμε τους πυραύλους μας. Φυσικά, αυτή η παραγωγή τρομάζει τον Έλληνα. Όταν λες “Tayfun” (Τυφώνας), ο Έλληνας φοβάται ότι θα χτυπήσει την Αθήνα. Φυσικά και θα χτυπήσει», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Αν προσπαθήσετε να αγοράσετε από την Αμερική για να οπλίσετε τα νησιά, η  Τουρκία δεν θα είναι θεατής» είπε επίσης ο Ερντογάν σε εκδήλωση στη βόρεια επαρχία Σαμψούντα.

Τον Οκτώβριο, πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική εκτόξευση του εγχώριας παραγωγής βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς Tayfun (Typhoon) πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και ο πύραυλος μπορεί να χτυπήσει στόχο σε απόσταση 561 χιλιομέτρων (349 μίλια) σε 456 δευτερόλεπτα, υπενθυμίζει το τουρκικό δημοσίευμα.

Ο Ερντογάν επέκρινε εκ νέου τις Ηνωμένες Πολιτείες για υποστήριξη και όπλα σε τρομοκρατικές οργανώσεις στη βόρεια Συρία. «Η Αμερική στέλνει 4.000-5.000 φορτηγά όπλα και πυρομαχικά στη βόρεια Συρία. Παρόλο που τους το έχω πει ξανά και ξανά, δεν τους νοιάζει. Είμαστε μαζί σας στο ΝΑΤΟ. Παρόλο που είμαστε μαζί, μας κάνετε λάθος και είστε στο πλευρό της τρομοκρατικής οργάνωσης», πρόσθεσε, ενώ η ‘Αγκυρα επικρίνεται από την Ουάσιγκτον για τις αεροπορικές επιδρομές  στα σύνορα του Ιράκ και της Συρίας.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Haber, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι η εκτόξευση του πυραύλου Tayfun προκάλεσε «πανικό» στους Έλληνες καθώς και ότι «θα αυξηθεί η εμβέλειά του σε περισσότερο από 561 χιλιόμετρα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ