Κοσμος

Πέταξαν αυγό στον βασιλιά Κάρολο - Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα

Συνελήφθη ένας 20χρονος για την επίθεση εναντίον του Βρετανού μονάρχη στο Λούτον

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυγό πέταξαν ξανά στον βασιλιά Κάρολο, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λούτον, σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία - Συνελήφθη 20χρονος ως ύποπτος της επίθεσης.
© EPA/Andrew Boyers

Αυγό πέταξαν ξανά στον βασιλιά Κάρολο, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λούτον, σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία - Συνελήφθη 20χρονος ως ύποπτος της επίθεσης.

Ένας άνδρας περίπου 20 ετών συνελήφθη ως ύποπτος επίθεσης ενάντια στον βασιλιά Κάρολο.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια βόλτας του Κάρολου στο κέντρο της πόλης Λούτον, ανακοίνωσε η αστυνομία του Μπέντφορντσαϊρ, αφού πιστεύεται ότι πέταξαν ένα αυγό προς την κατεύθυνση του μονάρχη.

Ο άνδρας συνελήφθη στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στο Λούτον και κρατείται για ανάκριση, ανακοίνωσε η αστυνομία του Μπέντφορντσαϊρ.

Ο βασιλιάς Κάρολος απομακρύνθηκε προσωρινά από τα πλήθη έξω από το δημαρχείο του Λούτον από το προσωπικό ασφαλείας, λίγο μετά την άφιξή του. Στη συνέχεια, συνέχισε να δίνει τα χέρια με μέλη του κοινού, καθώς μεταφέρθηκε σε διαφορετική περιοχή.

Ο βασιλιάς βρέθηκε στο Λούτον για να εγκαινιάσει το νέο σύστημα μαζικής μεταφοράς επιβατών Dart.

Ο Κάρολος επισκέφτηκε επίσης το δημαρχείο του Λούτον και τον νεόκτιστο ναό Γκουρού Νανάκ, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην πόλη Μπέντφορντσαϊρ.

Ο βασιλιάς έβγαλε τα παπούτσια του και φόρεσε κάλυμμα κεφαλής στο ναό των Σιχ, όπου έκανε μια χειρονομία ναμάστε, καθώς χαιρετούσε τον κόσμο. Υποκλίθηκε μπροστά στο ιερό βιβλίο των Σιχ και κάθισε σταυροπόδι στο πάτωμα, φορώντας ένα πορτοκαλί μαντίλι πάνω από το κοστούμι του, προτού προσκληθεί να αποκαλύψει μια πλακέτα για να σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη του λατρευτικού χώρου.

Η πλακέτα περιελάμβανε τη σημερινή ημερομηνία και ο βασιλιάς Κάρολος είπε ότι ήταν καλό που «εμφανίστηκε τη σωστή μέρα».

Κατά την επίσκεψή του στον ναό συνάντησε γυναίκες στην κουζίνα, που μαγειρεύουν για εκατοντάδες άτομα καθημερινά

Νωρίτερα, πολλοί από αυτούς που υποδέχτηκαν τον Κάρολο στο δημαρχείο του ευχήθηκαν «Καλά Χριστούγεννα» και κάποιοι είχαν πάρει δώρα για να του δώσουν.

Η επίσκεψή του πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά τη δημοσίευση ενός τρέιλερ για τη σειρά έξι επεισοδίων του Netflix, Χάρι και Μέγκαν, στην οποία ο δούκας συζητά τον «πόνο και τα βάσανα» των γυναικών που παντρεύονται μέλη της βασιλικής οικογένεια.

Το Netflix επιβεβαίωσε ότι το πρώτο μέρος θα κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου – τρεις μήνες μετά τον θάνατο της γιαγιάς του Χάρι, βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ