Κοσμος

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει να κάνει τη Βόρεια Κορέα ισχυρότερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο

Συνεχίζονται οι οπλικές δοκιμές - Νέα δημόσια εμφάνιση με την κόρη του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Στόχος να γίνει η Βόρεια Κορέα η ισχυρότερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο - Εμφανίστηκε σε στρατιωτική επιθεώρηση με την κόρη του.

Ο ηγέτης της Βόρειας ΚορέαςΚιμ Γιονγκ Ουν, δήλωσε ότι απώτερος στόχος της χώρας του είναι να γίνει η ισχυρότερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο, καθώς έδωσε προαγωγή σε δεκάδες αξιωματούχους και επιστήμονες που συμμετείχαν στην πρόσφατη εκτόξευση του μεγαλύτερου βαλλιστικού πυραύλου της Βόρειας Κορέας, μετέδωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου το κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA).

Πριν περίπου μια εβδομάδα, η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), συνεχίζοντας τις αλλεπάλληλες οπλικές δοκιμές της.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν επίσης τον Κιμ να συνοδεύεται σε στρατιωτική επιθεώρηση από την κόρη του, η ύπαρξη της οποίας δεν είχε ποτέ επιβεβαιωθεί δημόσια πριν από την πυραυλική δοκιμή του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Η Γιου Άε εκτιμάται ότι είναι περίπου 12 ή 13 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι σε περίπου τέσσερα έως πέντε χρόνια θα προετοιμαστεί να πάει στο πανεπιστήμιο ή να ακολουθήσει στρατιωτική θητεία, όπως ανέφερε ο Μάικλ Μάντεν, ειδικός ηγεσίας στη Βόρεια Κορέα στο Κέντρο Στίμσεν στην Ουάσιγκτον.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA την περιέγραψε ως το «πιο αγαπημένο» ή «πολύτιμο» παιδί του Κιμ, έναν πιο τιμητικό τίτλο από την προηγούμενη περιγραφή του «αγαπημένου» παιδιού του Κιμ στην αποστολή του την προηγούμενη εβδομάδα.

Η νέα εμφάνισή της θα ενισχύσει την προοπτική ότι η ηγεσία του ολοκληρωτικού κράτους θα μπορούσε να περάσει σε μια τέταρτη γενιά Κιμ.

Ο Κιμ πιστεύεται ότι έχει τρία παιδιά - δύο κορίτσια και ένα αγόρι, είπαν οι ειδικοί. Μερικοί παρατηρητές πίστεψαν ότι ένα από αυτά τα παιδιά εθεάθη σε πλάνα εορτασμών για μια εθνική εορτή τον Σεπτέμβριο.

Στην έκθεση της Κυριακής, ο Κιμ αναφέρθηκε επίσης να δηλώνει ότι οι Βορειοκορεάτες επιστήμονες είχαν κάνει ένα «θαυμάσιο άλμα προς τα εμπρός στην ανάπτυξη της τεχνολογίας τοποθέτησης πυρηνικών κεφαλών σε βαλλιστικούς πυραύλους» και αναμενόταν να επεκτείνουν και να ενισχύσουν την πυρηνική αποτροπή της χώρας με εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό.

(Με πληροφορίες του Guardian)