Κοσμος

Πύθωνας δάγκωσε και έριξε αγοράκι σε πισίνα στην Αυστραλία

Πώς σώθηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυστραλία: 5χρονος δέχθηκε επίθεση από πύθωνα – Πώς σώθηκε
O πατέρας του παιδιού με το ερπετό © 9Sydneynews

Αυστραλία: 5χρονος δέχθηκε επίθεση από πύθωνα – Πώς σώθηκε

Aίσθηση έχει προκαλέσει στην Αυστραλία η είδηση της επίθεσης ενός τεράστιου πύθωνα σε ένα 5χρονο αγοράκι, το οποίο ευτυχώς δεν βρίσκεται σε κίνδυνο για τη ζωή του.

Ο μικρός Μπο έπαιζε δίπλα σε πισίνα στο Μπάιρον Μπέι, στην ανατολική Αυστραλία, όταν πύθωνας μήκους τριών μέτρων του επιτέθηκε, όπως διηγήθηκε ο πατέρας του, Μπεν Μπλέικ, στον ραδιοσταθμό Nine Radio.

Ο πύθωνας με μήκος όσο ένα μικρό αυτοκίνητο κρυβόταν στα φυτά κοντά στην πισίνα. «Πιστεύω ότι περίμενε ένα θύμα, ένα πουλί ή κάτι άλλο και βρέθηκε ο Μπο», διηγήθηκε ο πατέρας του μικρού αγοριού

Το φίδι δάγκωσε το παιδί, τυλίχθηκε γύρω από το πόδι του και το έσυρε μαζί του μέσα στην πισίνα.

Ο παππούς του αγοριού, ηλικίας 76 ετών, έτρεξε να το σώσει. Βούτηξε στην πισίνα για να το βγάλει από το νερό, ενώ το φίδι εξακολουθούσε να βρίσκεται τυλιγμένο γύρω του. Στη συνέχεια, ο πατέρας του Μπο απελευθέρωσε το παιδί από τον πύθωνα και προσπάθησε να ηρεμήσει την κατάσταση. «Τον ελευθέρωσα σε 15 με 20 δευτερόλεπτα», είπε.

Ευτυχώς, το αγόρι είναι καλά στην υγεία του και αναρρώνει.
 
«Από τη στιγμή που καθαρίσαμε το αίμα και του είπαμε ότι δεν θα πεθάνει επειδή δεν ήταν δηλητηριώδες φίδι, ήταν καλά», διηγήθηκε ο πατέρας του.

Μολονότι οι πύθωνες δεν είναι δηλητηριώδεις, το πεντάχρονο αγόρι έλαβε θεραπεία για να αποφευχθεί τυχόν μόλυνσή του από το δάγκωμα.

Περιγράφοντας τα γεγονότα ως «δοκιμασία», ο Μπλέικ πρόσθεσε ότι τα φίδια είναι μια πραγματικότητα της καθημερινής ζωής στο Μπάιρον Μπέι, μιας δημοφιλούς τουριστικής πόλης και «Μέκκας» του σερφ που βρίσκεται βόρεια του Σίδνεϊ σε απόσταση οκτώ ωρών οδικώς.

«Αυτή είναι η Αυστραλία. Βρίσκονται παντού», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι ο πύθωνας αφέθηκε ελεύθερος και ότι «το κακοποιό στοιχείο» επέστρεψε αμέσως στα φυτά, «τον τόπο του εγκλήματος».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ