Κοσμος

Ουκρανία: Δραματικές εικόνες μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό στο Κίεβο (βίντεο)

Διασώστες αναζητούν επιζώντες με τους καπνούς να έχουν καλύψει τα πάντα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία - Βίντεο από τον ρωσικό βομβαρδισμό στο Κίεβο

Στο στόχαστρο της Ρωσίας βρέθηκε για ένα ακόμη 24ωρο το Κίεβο. Ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν κτίρια στην ουκρανική πρωτεύουσα την Τετάρτη (23/11). Οι σειρήνες ήχησαν και σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.

Βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «The Sun», δείχνει την κατάσταση που επικράτησε στο Κίεβο λίγα λεπτά μετά τις νέες ρωσικές επιθέσεις.

Κάτοικοι έτρεξαν στα καταφύγια, την ώρα που διασώστες έσπευσαν στα σημεία των βομβαρδισμών, αναζητώντας εγκλωβισμένους. Από τον ρωσικό βομβαρδισμό στο Κίεβο τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ανάμεσά τους και μια 17χρονη.

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν και ένα μαιευτήριο στην Ουκρανία, στα νότια της χώρας, με αποτέλεσμα ένα μωρό -μόλις 2 ημερών- να χάσει τη ζωή του, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Ζαπορίζια.

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητά η Ουκρανία

Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία θα ζητήσει την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να συζητηθούν οι ρωσικές επιθέσεις εναντίον υποδομών παραγωγής ενέργειας, όπως ανακοίνωσε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η δολοφονία πολιτών και η καταστροφή πολιτικών υποδομών είναι τρομοκρατικές ενέργειες. Η Ουκρανία θα εξακολουθήσει να ζητάει μια αποφασιστική απάντηση από τον κόσμο σε αυτά τα εγκλήματα» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ζελένσκι, την ώρα που εκατομμύρια Ουκρανοί είναι χωρίς ρεύμα και θέρμανση, με τον χειμώνα να έχει αρχίσει να δείχνει τα δόντια του.