- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σεισμός στην Ινδονησία: Στους 270 οι νεκροί - Θρήνος στα ερείπια (βίντεο)
Φόβοι για μεγάλες κατολισθήσεις λόγω των βροχών
Σεισμός στην Ινδονησία - Αυξάνονται οι νεκροί - Δραματικές εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης - Φόβοι για φονικές κατολισθήσεις
Στην Ινδονησία ο φονικός σεισμός στη Δυτική Ιάβα έχει αφήσει πίσω του 270 νεκρούς. 40 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, με τους διασώστες να αναζητούν εγκλωβισμένους. Οι μετασεισμοί και οι ισχυρές βροχοπτώσεις δυσχεραίνουν το έργο των διασωστών.
Περισσότεροι από 58.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί λόγω του σεισμού στην Ινδονησία, την ώρα που πάνω από 20.000 σπίτια έχουν καταστραφεί σε 10 χωριά στη Δυτική Ιάβα.
Ζημιές προκλήθηκαν στην πόλη Σιαντζούρ, όπου οι διασώστες απεγκλώβισαν ζωντανό ένα 5χρονο αγόρι τρεις ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό.
Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης επικεντρώνονται στην Κουγκενάνγκ, μία από τις πιο πληγείσες περιοχές, όπου τουλάχιστον ένα χωριό πιστεύεται ότι έχει θαφτεί κάτω από τη λάσπη λόγω κατολίσθησης.
Την ίδια στιγμή δύο απομονωμένα χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, όπως δήλωσε ο Χένρι Αλφιάντε, επικεφαλής των υπηρεσιών διάσωσης.
«Οι άνθρωποι εκεί δεν μπορούν καν να καλέσουν σε βοήθεια» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι στην περιοχή έχουν σταλεί τρία ελικόπτερα, τα οποία μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια. «Οι κάτοικοι παραμένουν παγιδευμένοι χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα. Κάποιοι αναγκάζονται να κοιμούνται δίπλα στους νεκρούς τους», ανέφερε επίσης.
Σε περιοχές κοντά στην πόλη Σιαντζούρ οι κάτοικοι αναζητούν στα ερείπια διάφορα προσωπικά τους αντικείμενα: θρησκευτικά βιβλία, πιστοποιητικά γάμου, οικογενειακές φωτογραφίες.
«Έχουμε λάβει επισιτιστική βοήθεια, αλλά δεν αρκεί. Έχουμε ρύζι, στιγμιαία νουντλς, μεταλλικό νερό, αλλά όχι αρκετά», δήλωσε κάτοικος του χωριού Γκασόλ. Και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε ρούχα, δεν έχουμε αλλάξει εδώ και ημέρες».
«Χρειαζόμαστε βοήθεια», γράφουν τα πανό που έχουν τοποθετηθεί από τους κατοίκους πάνω σε σπίτια και σε σκηνές στο χωριό Ταλάγκα.
Φόβοι για φονικές κατολισθήσεις στην Ινδονησία λόγω των ισχυρών βροχών
Η ανησυχία στην Ινδονησία για εκτεταμένες κατολισθήσεις είναι μεγάλη, καθώς αυτή είναι η περίοδος που σημειώνονται καταρρακτώδεις βροχές, προκαλώντας πλημμύρες κάθε χρόνο.
«Πρέπει να προσέξουμε ενόψει μιας ενδεχόμενης δεύτερης φυσικής καταστροφής, όπως οι κατολισθήσεις», ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της μετεωρολογικής υπηρεσίας Ντουικορίτα Καρναουάτι. Και πρόσθεσε: «Πρέπει να απομακρύνουμε γρήγορα τα υλικά και τα ερείπια που κλείνουν τις ροές του νερού στους πιο ψηλούς λόφους».
Χορεύοντας με τον «Εγκέλαδο» στην Ινδονησία
Η Ινδονησία βρίσκεται πάνω στο «δακτυλίδι της φωτιάς» στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου συναντώνται τεκτονικές πλάκες. Οι μεγάλοι σεισμοί και οι εκρήξεις ηφαιστείων αποτελούν συχνό φαινόμενο για τη συγκεκριμένη ασιατική χώρα.
Το 2004, σεισμός μεγέθους 9,1 βαθμών, στα ανοιχτά της Σουμάτρας, στη βόρεια Ινδονησία, προκάλεσε τσουνάμι που έπληξε 14 χώρες και σκότωσε 226.000 ανθρώπους, εκ τω οποίων οι μισοί ήταν Ινδονήσιοι. Ο σεισμός στην Ινδονησία, μεγέθους 5,6 Ρίχτερ, σημειώθηκε τη Δευτέρα (21/11).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.