Κοσμος

Πληροφορίες για 31 νεκρούς από τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Τι υποστηρίζει το Υπ. Άμυνας της Τουρκίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, παρακολουθούν την πορεία των αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, παρακολουθούν την πορεία των αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία © EPA / TURKISH DEFENCE MINISTRY HANDOUT

Τουρκία: Οι πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες μετά τις αεροπορικές επιδρομές σε βόρειο Ιράκ και βόρεια Συρία

To Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε νέο του απολογισμό υποστηρίζει ότι οι τουρκικές επιδρομές στη βόρεια Συρία προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 31 ανθρώπων. Πρόκειται στην πλειονότητά τους για Κούρδους μαχητές και Σύρους στρατιώτες.

Οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε χθες βράδυ και σήμερα πριν από την αυγή ο τουρκικός στρατός στις επαρχίες Ράκα και Χασάκε (βορειοανατολικά) και Χαλέπι (βόρεια) κόστισαν τη ζωή σε 18 Κούρδους μαχητές και μέλη τοπικών συμμαχικών δυνάμεων, 12 Σύρους στρατιώτες καθώς και σε έναν άμαχο, ανέφερε το Παρατηρητήριο που διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία. Τραυματίστηκαν επίσης 40 άνθρωποι.

Aftermath of Turkish airstrikes in northern Syria | AFP

Τουρκία: Το Υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι κατέστρεψε 89 στόχους σε βόρειο Ιράν και βόρεια Συρία

Το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε σήμερα ότι 89 στόχοι, περιλαμβανομένων καταφυγίων και αποθηκών πυρομαχικών, καταστράφηκαν σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον βάσεων των Κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ και στη βόρεια Συρία.

Από την πλευρά τους, οι δυνάμεις υπό την ηγεσία των Κούρδων της Συρίας δήλωσαν ότι θα ανταποδώσουν μια σειρά επιδρομών τουρκικών μαχητικών που έπληξαν στη διάρκεια της νύχτας τις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχό τους στη βορειοανατολική Συρία. «Οι επιθέσεις αυτές από τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις δεν θα μείνουν αναπάντητες», ανέφεραν σε μια ανακοίνωση οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία της πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Turkish air strikes target Kurdish militants in Syria and Iraq

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ