Κοσμος

«Δεν ήταν δικός μας πύραυλος», λέει ο Ζελένσκι για το χτύπημα στην Πολωνία

Επιμένει ο Ουκρανός πρόεδρος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ζελένσκι δηλώνει σίγουρος ότι ο πύραυλος που έπληξε την Πολωνία δεν ήταν ουκρανικός – Οι κατηγορίες του Κρεμλίνου

Βέβαιος ότι η έκρηξη που σκότωσε δύο ανθρώπους στην Πολωνία δεν προκλήθηκε από ουκρανικό πύραυλο εμφανίστηκε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι δεν ήταν δικός μας πύραυλος», είπε, σύμφωνα με το Interfax Ukraine, προσθέτοντας πως η Ουκρανία πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση στο σημείο της έκρηξης.

Νωρίτερα, ο Πολωνός πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι πιθανό το χθεσινό πυραυλικό πλήγμα σε χωριό της νοτιοανατολικής Πολωνίας να ήταν αποτέλεσμα προβοκάτσιας από τη ρωσική πλευρά.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι ο βομβαρδισμός ουκρανικών υποδομών κοντά στα σύνορα ήταν μια σκόπιμη πρόκληση που έγινε με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να προκύψει μια τέτοια κατάσταση», δήλωσε ο Ματέους Μοραβιέτσκι στο πολωνικό κοινοβούλιο.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Πολωνό πρέσβη

Το απόγευμα της Τετάρτης έγινε γνωστό πως το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Πολωνό πρέσβη. «Ο Πολωνός πρέσβης καλείται στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα στο Telegram, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Νωρίτερα το Κρεμλίνο κατηγόρησε την Πολωνία ότι αντέδρασε με «απολύτως υστερικό» τρόπο στο χθεσινό περιστατικό.

Βαρσοβία και ΝΑΤΟ ανέφεραν σήμερα ότι πιθανότατα επρόκειτο για ένα «θλιβερό ατύχημα» που συνέβη από ουκρανικό πύραυλο και όχι, όπως αρχικά υπαινίχθηκαν ορισμένες αναφορές, από τη Ρωσία.