Κοσμος

Η Ουκρανία χρειάζεται έγκριση από Πολωνία και ΗΠΑ για να «μπει» στην έρευνα

Τι ξεκαθάρισε ο Πολωνός πρόεδρος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ουκρανία χρειάζεται έγκριση από Πολωνία και ΗΠΑ για να «μπει» στην έρευνα
Έκρηξη πυραύλου στην Πολωνία © EPA/Wojtek Jargilo

Η πρόσβαση της Ουκρανίας στην έρευνα για την έκρηξη πυραύλου απαιτεί την έγκριση Πολωνίας και ΗΠΑ

Η Πολωνία και οι ΗΠΑ θα πρέπει να συμφωνήσουν ώστε να συμμετάσχει η Ουκρανία στην έρευνα για έναν πύραυλο που έπεσε σε χωριό στη νοτιοανατολική Πολωνία, δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο Πολωνός πρόεδρος.

«Οι διαδικασίες διεξάγονται από Πολωνούς και Αμερικανούς εμπειρογνώμονες και αν επιτραπεί σε κάποιον να συμμετάσχει σε αυτές τις διαδικασίες, θα χρειαζόταν τουλάχιστον τη συμφωνία και των δύο μερών», είπε ο Αντρέι Ντούντα σε συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι ο Ολέξιι Ντανίλοφ, Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Αμυνας της Ουκρανίας, δήλωσε πως το Κίεβο ζητεί πρόσβαση στο σημείο της χθεσινής έκρηξης.

Η Ουκρανία ζητεί τη διεξαγωγή κοινής έρευνας για το συμβάν με τους εταίρους της και να λάβει γνώση των πληροφοριών στις οποίες βασίσθηκαν τα συμπεράσματα των συμμάχων τους.

ΗΠΑ: Τα αντιαεροπορικά συστήματα NASAMS έχουν 100% επιτυχία

Τα αμερικανικά αντιαεροπορικά συστήματα NASAMS έχουν 100% επιτυχία στην αναχαίτιση των ρωσικών πυραύλων στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, καθώς το ΝΑΤΟ δήλωσε ότι ένα λανθασμένο ουκρανικό αντιαεροπορικό σύστημα αναχαίτισης ήταν πιθανότατα η αιτία μιας έκρηξης στην Πολωνία χθες, Τρίτη.

Ο Όστιν, μιλώντας κατά την έναρξη μιας συνάντησης ρουτίνας για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στην οποία συμμετείχαν δεκάδες υπουργοί Άμυνας, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεργαστούν με την Πολωνία για να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκρηξη, αλλά δεν επέρριψε ευθύνες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ