Κοσμος

Να προσποιηθεί οργασμό ζητήθηκε από θύμα στη δίκη του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν

Η αντίδραση της Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσον - Είναι σύζυγος του κυβερνήτη της Καλιφόρνια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Jennifer Siebel Newsom
Η Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσομ © EPA

Δίκη Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν: Η κατάθεση της Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσον, ο ψεύτικος οργασμός και οι ερωτήσεις της υπεράσπισης του παραγωγού

H Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσον κλήθηκε να προσποιηθεί οργασμό κατά τη διάρκεια της δίκης του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, που συνεχίζεται στην Αμερική. Η σύζυγος του κυβερνήτη της Καλιφόρνια σάστισε όταν δικηγόρος υπεράσπισης τής ζήτησε να δείξει τον τρόπο με τον οποίο «έδειξε την ευχαρίστησή της» το 2005, στη συνάντηση κατά την οποία η πρώτη Κυρία της Πολιτείας κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον παραγωγό σε ξενοδοχείο του Μπέβερλι Χιλς.

«Δεν είμαστε στο "Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι". Δεν το κάνω αυτό», απάντησε η Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσον, αναφερόμενη σε μια σκηνή στην ταινία του 1989 στην οποία η Ryan προσποιήθηκε οργασμό σε ένα πολυσύχναστο εστιατόριο της Νέας Υόρκης. Η Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσον έχει ήδη καταθέσει στο δικαστήριο για τη συνάντησή της με τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν. Όπως υποστήριξε, η επαγγελματική τους συνάντηση εξελίχθηκε απρόσμενα σε σεξουαλική επίθεση, όταν ο παραγωγός έβγαλε το κουστούμι του και φόρεσε τη ρόμπα του. Ακόμη, υποστήριξε ότι ο παραγωγός έβαλε τα δάχτυλά του σε σημεία που δεν θα έπρεπε, αλλά και ότι ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν έβγαλε «θορύβους ευχαρίστησης» όταν έβαλε το χέρι της στο πέος του. 

Η Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσον είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι είχε προσποιηθεί οργασμό κατά τη διάρκεια του βιασμού της, προκειμένου ο παραγωγός να τελειώσει τις αρρωστημένες πράξεις του. «Έκανα θορύβους για να τον κάνω να τελειώσει. Με είχε ήδη βιάσει… Αυτό είναι τόσο χυδαίο. Συγγνώμη», δήλωσε η μάρτυρας δακρυσμένη. 

Δίκη Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν: Τα email μετά τον βιασμό και η καταγγελία της Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσον

Ο δικηγόρος υπεράσπισης ρώτησε ακόμη τη μάρτυρα για τα email που φέρεται να έστειλε στον παραγωγό μετά τον υποτιθέμενο βιασμό, συμπεριλαμβανομένων των email που ζητούσαν υποστήριξη για την εκστρατεία του Gavin Newsom για τη δημαρχία στο Σαν Φρανσίσκο. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με ημερομηνία μεταξύ 2006 και 2008, εμφανίζονταν σε μια οθόνη για τους ενόρκους και περιλάμβαναν την επικοινωνία της Σίμπελ Νιούσον και του Γουαϊστάιν για συναντήσεις. Σε ένα από τα email με ημερομηνία 2 Μαρτίου 2007, περίπου 18 μήνες μετά τον καταγγελλόμενο βιασμό, η πρώην ηθοποιός έγραψε ένα ευχαριστώ στον παραγωγό που συμπεριέλαβε αυτήν και άλλους δύο σε μια λίστα καλεσμένων στο πάρτι των Όσκαρ.

Σχετικά με τον βιασμό της, η μάρτυρας βομβαρδίστηκε από ερωτήσεις. Όταν ρωτήθηκε αν προσπάθησε να πει όχι στον Γουάινστιν, η Σίμπελ Νιούσομ είπε: «Το έκανα! Με τη φωνή μου και με το σώμα μου. Το έκανα χτυπώντας τα πόδια μου. Προσπάθησα να φύγω από εκεί! Προσπάθησα τόσο σκληρά». 

Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν ο οποίος εκτίει ήδη ποινή 23 ετών για βιασμό και σεξουαλική επίθεση στη Νέα Υόρκη, αντιμετωπίζει κατηγορίες για φερόμενη σεξουαλική επίθεση τεσσάρων γυναικών στο Λος Άντζελες μεταξύ 2004 και 2013. Εάν καταδικαστεί για όλες τις κατηγορίες, αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή 65 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη.

Jennifer Siebel Newsom, wife of Gov. Gavin Newom, testifies against Harvey Weinstein

Με πληροφορίες από New York Post

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ