Κοσμος

Πολ Χάγκις: Επιπλέον 2,5 εκατ. δολάρια αποζημίωση στη δημοσιογράφο που βίασε

Τι ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ο Οσκαρικός σκηνοθέτης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πολ Χάγκις, οσκαρικός σκηνοθέτης, που κρίθηκε ένοχος για βιασμό
Ο Πολ Χάγκις, οσκαρικός σκηνοθέτης, που κρίθηκε ένοχος για βιασμό © EPA/CLAUDIO ONORATI

10 εκατ. δολάρια αποζημίωση από τον Πολ Χάγκις σε δημοσιογράφο - Η δικαστική απόφαση για τον οσκαρικό σκηνοθέτη και την υπόθεση βιασμού

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Καναδός σκηνοθέτης Πολ Χάγκις καλείται να πληρώσει επιπλέον 2,5 εκατ. δολάρια για υπόθεση βιασμού στην οποία κρίθηκε ένοχος στο δικαστήριο. 

Η δημοσιογράφος Χάλεϊ Μπριστ τον κατηγόρησε ότι την εξανάγκασε σε σεξ τον Ιανουάριο του 2013 στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη.

Το δικαστήριο έχει ήδη επιδικάσει αποζημίωση ύψους 7,5 εκατ. δολαρίων στη δημοσιογράφο. Ο 69χρονος σκηνοθέτης και σεναριογράφος έχει βραβευτεί με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Σεναρίου για την ταινία «Crash», ενώ έχει υπογράψει και το σενάριο στο οσκαρικό «Million Dollar Baby» του Κλιντ Ίστγουντ.

O Πολ Χάγκις επανέλαβε στο δικαστήριο τους ισχυρισμούς του ότι είναι αθώος, επισημαίνοντας ότι καταστράφηκε οικονομικά από τη δικαστική διαμάχη. Όπως ισχυρίστηκε, η δημοσιογράφος τον φλέρταρε και «ξεκίνησε τα φιλιά και το στοματικό σεξ σε μια απολύτως συναινετική αλληλεπίδραση».

Οι ένορκοι δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του Πολ Χάγκις και έκριναν ένοχο τον σκηνοθέτη.

Με πληροφορίες από Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ