Κοσμος

Η εξομολόγηση της Μισέλ Ομπάμα: «Μισώ την εμφάνισή μου»

Τι αποκαλύπτει ακόμη στο νέο της βιβλίο The Light We Carry

62224-137655.jpg
Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μισέλ Ομπάμα
Μισέλ Ομπάμα © EPA / DEMOCRATIC NATIONAL CONVENTION HANDOUT

Μισέλ Ομπάμα: Το νέο της βιβλίο και οι αναφορές στην εμφάνισή της, την κατάθλιψη και τον Ντόναλντ Τραμπ

Η Μισέλ Ομπάμα στο νέο της βιβλίο «The Light We Carry» παραδέχεται ότι «μισεί» την εμφάνισή της

Το The Light We Carry αποτελεί το δεύτερο αυτοβιογραφικό βιβλίο της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ μετά το έργο του 2018 με τίτλο Becoming. Σύμφωνα με τον Guardian, στο νέο βιβλίο η Μισέλ Ομπάμα συζητά τρόπους για να ξεπεράσει κανείς το «φοβικό μυαλό», το οποίο παρομοιάζει με «έναν σύντροφο ζωής που δεν επιλέξατε».

«Ζω με το φοβισμένο μυαλό μου 58 χρόνια τώρα», γράφει η Μισέλ Ομπάμα. «Με κάνει να στεναχωριέμαι. Του αρέσει να με βλέπει αδύναμη». Όπως περιγράφει η Μισέλ Ομπάμα στις σελίδες του βιβλίου της, υπάρχουν πολλά πρωινά που όταν ανάβει το φως του μπάνιου, ρίχνει μια ματιά στον εαυτό της στον καθρέφτη και «θέλει απεγνωσμένα να το σβήσει ξανά». Η Μισέλ Ομπάμα ένιωθε πάντα ανασφάλεια για την εμφάνισή και το ύψος της. Λέει πως «μισεί» την εμφάνισή της, «πάντα και ανεξάρτητα από τη στιγμή». 

Στις σελίδες του ίδιου βιβλίου, η Μισέλ Ομπάμα παραδέχεται ότι βίωσε μια «χαμηλού βαθμού μορφή» κατάθλιψης κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. «Συνέχισα τη δουλειά που έκανα, αλλά ιδιωτικά δυσκολευόμουν να αποκτήσω πρόσβαση στη δική μου ελπίδα ή να νιώσω ότι θα μπορούσα να κάνω μια πραγματική διαφορά», γράφει. 

«Ένιωσα μια κουβέρτα απελπισίας να πέφτει πάνω μου, το μυαλό μου να γλιστράει προς ένα θαμπό μέρος», γράφει σχετικά με την απόφασή της να μιλήσει σε συνέδριο των Δημοκρατικών πριν από δύο χρόνια. «Ήμουν λιγότερο ικανή να συγκεντρώσω αισιοδοξία ή να σκεφτώ λογικά για το μέλλον. Ακόμη χειρότερα, ένιωσα τον εαυτό μου να ξεπερνά τα όρια του κυνισμού – μπήκα στον πειρασμό να συμπεράνω ότι ήμουν αβοήθητη, να παραδοθώ στην ιδέα ότι για τα μεγαλύτερα προβλήματα και τις τεράστιες ανησυχίες της ημέρας, δεν μπορούσε να γίνει τίποτα».

Στο The Light We Carry, η Μισέλ Ομπάμα φέρνει στη μνήμη της τις προεδρικές εκλογές του 2016. «Με συγκλόνισε βαθύτατα που άκουσα τον άνθρωπο που αντικατέστησε τον σύζυγό μου ως πρόεδρο να χρησιμοποιεί ανοιχτά και χωρίς συγγνώμη εθνοτικές συκοφαντίες, να κάνει τον εγωισμό και το μίσος κατά κάποιο τρόπο αποδεκτά, να αρνείται να υποστηρίξει ανθρώπους που διαδηλώνουν για φυλετική δικαιοσύνη. Έμοιαζε σαν κάτι πολύ πιο άσχημο, από μια απλή πολιτική ήττα».Αργότερα στο βιβλίο, περιγράφει ότι παρακολουθούσε την «καταστροφική» επίθεση του 2021 στο Καπιτώλιο, η οποία ήταν «ίσως το πιο τρομακτικό πράγμα που είχε δει ποτέ».

Αν το βιβλίο Becoming πούλησε περισσότερα από 17 εκατομμύρια αντίτυπα και μεταφράστηκε σε 50 γλώσσες, το νέο βιβλίο της, The Light We Carry αναμένεται να γίνει μπεστ - σέλερ. 

Με πληροφορίες από Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ