Κοσμος

Η Ντόλι Πάρτον έλαβε βραβείο 100 εκατ. δολαρίων από τον Τζεφ Μπέζος

Η τιμητική διάκριση για το φιλανθρωπικό της έργο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ντόλι Πάρτον επί σκηνής
Η Ντόλι Πάρτον επί σκηνής © EPA/WILL OLIVER

Βραβείο 100 εκατ. δολαρίων στην Ντόλι Πάρτον από τον Τζεφ Μπέζος της Amazon - Το φιλανθρωπικό έργο της τραγουδίστριας της κάντρι

H Ντόλι Πάρτον τιμήθηκε από τον ιδρυτή της Amazon και εκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος για το φιλανθρωπικό της έργο. Το βραβείο «Bezos Courage & Civility Award» συνοδεύεται από χρηματικο έπαθλο, ύψους 100 εκατ. δολαρίων. 

Το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται από τον ιδρυτή της διαστημικής εταιρείας «Blue Origin» σε πρόσωπα που «επιδιώκουν λύσεις με θάρρος και ευγένεια» σε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος.

Η Λόρεν Σάντσεζ, σύντροφος του Τζεφ Μπέζος, μιλώντας για τη διάσημη τραγουδίστρια της κάντρι και φιλάνθρωπο, Ντόλι Πάρτον, δήλωσε ότι είναι «μια γυναίκα που δίνει με την καρδιά της και ηγείται με αγάπη και συμπόνια σε κάθε πτυχή της δουλειάς της».

Και πρόσθεσε: «Ανυπομονούμε να δούμε όλο το καλό που θα κάνεις με αυτό το βραβείο των 100 εκατ. δολαρίων».

Σε βίντεο από την τελετή απονομής η Ντόλι Πάρτον ανέφερε: «Ουάου! Είπατε 100 εκατ. δολάρια;. Νομίζω ότι οι άνθρωποι που είναι σε θέση να βοηθήσουν, πρέπει να βάλουν τα χρήματά τους εκεί που είναι η καρδιά τους. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να κάνω καλά πράγματα με αυτά τα χρήματα».

Jeff Bezos just gave Dolly Parton US$ 100 Million...

Το «Bezos Courage & Civility Award» ξεκίνησε το 2001. Οι πρώτοι νικητές ήταν ο ακτιβιστής Van Jones και ο σεφ Jose Andres, οι οποίοι ίδρυσαν το «World Central Kitchen» -μια ΜΚΟ η οποία ετοιμάζει φαγητό σε περιοχές του πλανήτη που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Η 76χρονη Ντόλι Πάρτον, με παγκόσμιες επιτυχίες όπως «I Will Always Love You», «Jolene», «Rose Garden», δεν σταματά εδώ και δεκαετίες τις φιλανθρωπίες. Μεταξύ άλλων είχε δωρίσει 1 εκατ. δολάρια στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Έχει ιδρύσει επίσης το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Dollywood».

Με πληροφορίες από BBC | Reuters

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ