Κοσμος

Podcast Criminal minds - Μιμή Φιλιππίδη | Μπρίτανι Κίλγκορ

Η βοήθεια από τον λάθος άνθρωπο, η αναγκαστική συμμετοχή σε σαδομαζοχιστικά παιχνίδια και η δολοφονία της

Μιμή Φιλιππίδη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η Μπρίτανι Κίλγκορ ετοιμαζόταν να ξεκινήσει μια νέα ζωή, αφού με τον στρατιωτικό σύζυγό της είχαν υποβάλει αίτηση διαζυγίου το 2012. Η Μπρίτανι ήταν 22 χρόνων και ήδη παντρεμένη δυο χρόνια με τον πεζοναύτη Κόρι που τώρα υπηρετούσε στο Αφγανιστάν. Η Μπρίτανι θα εγκατέλειπε το σπίτι τους που βρισκόταν βόρεια του Σαν Ντιέγκο, στο Φαίρμπρουκ, κοντά στη Βάση Πεζοναυτών, και θα επέστρεφε στο πατρικό της, στο Μιζούρι. Στις 13 Απριλίου 2012 πακετάριζε τα πράγματά της. Δυστυχώς δέχτηκε βοήθεια για τη μετακόμιση από τον λάθος άνθρωπο. Εκείνο το βράδυ μια φίλη της έλαβε το μονοσύλλαβο μήνυμα της Μπρίτανι: «Βοήθεια». Ήταν η απελπισμένη έκκληση από μια κοπέλα που ήξερε ότι βρισκόταν σε κίνδυνο. Αλλά δεν ήταν αρκετή για να τη σώσει. Τέσσερις μέρες αργότερα, το κακοποιημένο πτώμα της βρέθηκε πεταμένο σε ένα χαντάκι.

Στις 13 Απριλίου ο αρχικελευστής Λούις Πέρεζ, που η Μπρίτανι είχε γνωρίσει τυχαία στο στρατόπεδο, την κάλεσε σε μια κρουαζιέρα για δείπνο. Εκείνη αρνήθηκε επειδή έπρεπε να πακετάρει τα πράγματά της για τη μετακόμιση. Ο Λούις όμως επέμενε και της ζήτησε να βγουν απλώς για δείπνο. Ήταν 16 χρόνια πεζοναύτης, 46 χρόνων, συζούσε με τη φιλενάδα του και είχε ένα παιδί μαζί της. Της υποσχέθηκε ότι, αν πήγαιναν εκείνο το βράδυ για φαγητό, την επόμενη μέρα θα της έστελνε πέντε άντρες από το στρατόπεδο να τη βοηθήσουν στη μετακόμιση. Και η Μπρίτανι δέχτηκε. Δανείστηκε ένα μωβ βραδινό φόρεμα από μια φίλη της και της είπε ότι θα πήγαινε στο κέντρο του Σαν Ντιέγκο. Κανείς δεν την είδε ξανά ζωντανή.

Ένας άστεγος βρήκε το τηλέφωνο της Μπρίτανι πεταμένο. Τρομοκρατημένοι φίλοι και συγγενείς της άρχισαν να δημοσιοποιούν την εξαφάνισή της με τοιχοκολλημένες αφίσες. Η αστυνομία ερεύνησε το κινητό και κάλεσε τον Λούις για ανάκριση. Δεν είχε ποινικό μητρώο κι εμφανίστηκε πρόθυμα. Είπε ότι είχε αφήσει τη Μπρίτανι μπροστά σε ένα κλαμπ όσο έψαχνε να βρει μέρος να παρκάρει. Όταν επέστρεψε, η κοπέλα είχε φύγει. Αφού την έψαξε επί μισή ώρα, επέστρεψε στο σπίτι. Ο Λούις ζούσε με την έγκυο φίλη του Ντόροθι Μαραγκλίνο, 36 ετών, και τη φίλη της, Τζέσικα Λόπεζ, 25 ετών. Πολύ σύντομα η αστυνομία ανακάλυψε τα σκοτεινά μυστικά που έκρυβε αυτό το τρίο.

Μπρίτανι Κίλγκορ © Facebook

 Συντελεστές
Έρευνα - Κείμενο: Μιμή Φιλιππίδη
Αφήγηση: Αργυρώ Θεοδωράκη, Στέλιος Μοίρας
Sound design: Δάφνη Γερογιάννη
Ηχοληψία: Δημήτρης Ντάφης

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ