Κοσμος

Μπρίτανι Κίλγκορ: Η κοπέλα που βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από ένα διεστραμμένο τρίο

Ένας φόνος σε «μπουντρούμι του σεξ»

28058828_10215807199198740_8716476474297011906_n.jpg
Μιμή Φιλιππίδη
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπρίτανι Κίλγκορ
Μπρίτανι Κίλγκορ © Facebook

Μπρίτανι Κίλγκορ: Η βοήθεια από τον λάθος άνθρωπο, η αναγκαστική συμμετοχή σε σαδομαζοχιστικά παιχνίδια και η δολοφονία της

Η Μπρίτανι Κίλγκορ ετοιμαζόταν να ξεκινήσει μια νέα ζωή, αφού με τον στρατιωτικό σύζυγό της είχαν υποβάλει αίτηση διαζυγίου το 2012. Η Μπρίτανι ήταν 22 χρόνων και ήδη παντρεμένη δυο χρόνια με τον πεζοναύτη Κόρι που τώρα υπηρετούσε στο Αφγανιστάν. Η Μπρίτανι θα εγκατέλειπε το σπίτι τους που βρισκόταν βόρεια του Σαν Ντιέγκο, στο Φαίρμπρουκ, κοντά στη Βάση Πεζοναυτών, και θα επέστρεφε στο πατρικό της, στο Μιζούρι. Στις 13 Απριλίου 2012 πακετάριζε τα πράγματά της. Δυστυχώς δέχτηκε βοήθεια για τη μετακόμιση από τον λάθος άνθρωπο. Εκείνο το βράδυ μια φίλη της έλαβε το μονοσύλλαβο μήνυμα της Μπρίτανι: «Βοήθεια». Ήταν η απελπισμένη έκκληση από μια κοπέλα που ήξερε ότι βρισκόταν σε κίνδυνο. Αλλά δεν ήταν αρκετή για να τη σώσει. Τέσσερις μέρες αργότερα, το κακοποιημένο πτώμα της βρέθηκε πεταμένο σε ένα χαντάκι.

Στις 13 Απριλίου ο αρχικελευστής Λούις Πέρεζ, που η Μπρίτανι είχε γνωρίσει τυχαία στο στρατόπεδο, την κάλεσε σε μια κρουαζιέρα για δείπνο. Εκείνη αρνήθηκε επειδή έπρεπε να πακετάρει τα πράγματά της για τη μετακόμιση. Ο Λούις όμως επέμενε και της ζήτησε να βγουν απλώς για δείπνο. Ήταν 16 χρόνια πεζοναύτης, 46 χρόνων, συζούσε με τη φιλενάδα του και είχε ένα παιδί μαζί της. Της υποσχέθηκε ότι, αν πήγαιναν εκείνο το βράδυ για φαγητό, την επόμενη μέρα θα της έστελνε πέντε άντρες από το στρατόπεδο να τη βοηθήσουν στη μετακόμιση. Και η Μπρίτανι δέχτηκε. Δανείστηκε ένα μωβ βραδινό φόρεμα από μια φίλη της και της είπε ότι θα πήγαινε στο κέντρο του Σαν Ντιέγκο. Κανείς δεν την είδε ξανά ζωντανή.

Ένας άστεγος βρήκε το τηλέφωνο της Μπρίτανι πεταμένο. Τρομοκρατημένοι φίλοι και συγγενείς της άρχισαν να δημοσιοποιούν την εξαφάνισή της με τοιχοκολλημένες αφίσες. Η αστυνομία ερεύνησε το κινητό και κάλεσε τον Λούις για ανάκριση. Δεν είχε ποινικό μητρώο κι εμφανίστηκε πρόθυμα. Είπε ότι είχε αφήσει τη Μπρίτανι μπροστά σε ένα κλαμπ όσο έψαχνε να βρει μέρος να παρκάρει. Όταν επέστρεψε, η κοπέλα είχε φύγει. Αφού την έψαξε επί μισή ώρα, επέστρεψε στο σπίτι. Ο Λούις ζούσε με την έγκυο φίλη του Ντόροθι Μαραγκλίνο, 36 ετών, και τη φίλη της, Τζέσικα Λόπεζ, 25 ετών. Πολύ σύντομα η αστυνομία ανακάλυψε τα σκοτεινά μυστικά που έκρυβε αυτό το τρίο.

"48 Hours: NCIS": Inside the investigation into a missing Marine wife

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν το αυτοκίνητο του Λούις. Ήταν λασπωμένο, όπως και οι μπότες του. Βρήκαν μια πλαστική σακούλα που περιείχε μπλε γάντια από λάτεξ γεμάτα αίματα, ένα πιστόλι κρότου με ανθρώπινη τρίχα πάνω και ένα κλεμμένο τουφέκι. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι το DNA στα γάντια και το όπλο ταίριαζε με της Μπρίτανι. Ο Λούις συνελήφθη για την κλοπή του τουφεκιού και θεωρήθηκε ύποπτος για την εξαφάνιση της Μπρίτανι. Κρατήθηκε με χρηματική εγγύηση. Τα μηνύματα που στάλθηκαν από το κινητό του Λούις στο τηλέφωνο της Μπρίτανι έδειχναν ότι ανησυχούσε για εκείνη τη νύχτα που χάθηκε. «Οι φίλοι σου με καλούν γιατί ανησυχούν για σένα. Τώρα ανησυχώ κι εγώ». Όλα όμως ήταν ψέματα. Η αστυνομική έρευνα στο σπίτι του Λούις άρχισε να αποκαλύπτει την αλήθεια. Ένα δωμάτιο είχε διαμορφωθεί ως μπουντρούμι του σεξ, με εξοπλισμό όπως: χειροπέδες, σεξουαλικά παιχνίδια, περιλαίμια, αλυσίδες κ.ά. Η Ντόροθι και η Τζέσικα εξήγησαν ότι είχαν και οι δύο μια παράξενη σχέση με τον Λούις – αυτός ήταν ο αφέντης τους, η Ντόροθι ήταν η ερωμένη και η Τζέσικα ήταν η σκλάβα.

Την επόμενη μέρα, η Τζέσικα βρέθηκε σε ένα ξενοδοχείο με επιφανειακά τραύματα από μαχαίρι στους καρπούς της. Είχε γράψει μια ομολογία επτά σελίδων όπου παραδεχόταν ότι στραγγάλισε τη Μπρίτανι επειδή ανησυχούσε ότι άρεσε στον Λούις.

Ισχυρίστηκε ότι είχε προσπαθήσει να κόψει και να διαμελίσει το πτώμα πριν το πετάξει κοντά στη λίμνη Σκίνερ. Και ότι είχε ενεργήσει μόνη της. Εκείνο το απόγευμα, η αστυνομία βρήκε το γυμνό πτώμα της Μπρίτανι στην άκρη του δρόμου κοντά στη λίμνη Σκίνερ. Είχε στραγγαλιστεί και υπήρχαν κοψίματα στο ένα πόδι ως το κόκκαλο και στον καρπό της (σαν να επιχείρησαν να τεμαχίσουν το πτώμα με πριόνι).

Graphic autopsy reveals Brittany Killgore strangled, dismembered

Η Τζέσικα συνελήφθη και κατηγορήθηκε για φόνο πρώτου βαθμού. Αλλά οι ερευνητές πίστευαν ότι δεν ευθυνόταν μόνο η Τζέσικα. Ήταν η σκλάβα της σεξουαλικής ομάδας και την ανάγκασαν να αναλάβει την ευθύνη. Η αστυνομία κατηγόρησε τον Λούις και τη Ντόροθι (που ήταν έγκυος τότε και αργότερα γέννησε ένα αγοράκι) για φόνο και οι τρεις κρατήθηκαν με εγγύηση 2 εκατομμυρίων. Περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε ότι οι τρεις τους συζητούσαν ανοιχτά τον τρόπο ζωής τους με άλλους. Ο Λούις ήταν ο αφέντης τους. Η Ντόροθι έκανε κουμάντο στο σπίτι και ήταν η αφέντρα του Λούις στα σεξουαλικά παιχνίδια. Ο Λούις μιλούσε στο διαδίκτυο για τις βίαιες φαντασιώσεις του. Πιστεύεται ότι πλησίασαν τη Μπρίτανι για να συμμετάσχει στα σεξουαλικά τους παιχνίδια και εκείνη είχε αρνηθεί. Το DNA της βρέθηκε στο μπουντρούμι. Μάλλον είχαν αγνοήσει τις εκκλήσεις της και την ανάγκασαν να συμμετάσχει παρά τη θέλησή της σε μια σαδομαζοχιστική δολοφονία.

Η υπόθεση είχε εξάψει την περιέργεια του κόσμου και μεγάλα πλήθη κατέκλυσαν τη δικαστική αίθουσα όταν άρχισε η δίκη το 2015. Και οι τρεις κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι για τις κατηγορίες συνωμοσίας, απαγωγής και φόνου. Η εισαγγελία είπε ότι η Μπρίτανι είχε απαχθεί κι εξαναγκαστεί ως απρόθυμη συμμετέχουσα σε μια συνεδρία σεξουαλικής δουλείας και βασανιστηρίων, προτού στραγγαλιστεί και πεταχτεί στο χαντάκι. Υπήρχαν σημάδια από χειροπέδες στους καρπούς της και η δύναμη που ασκήθηκε έδειχνε ότι δεν είχε συναινέσει για να συμμετάσχει. Πολλά πειστήρια   ελήφθησαν από το σπίτι των τριών. Υπήρχε νάιλον σχοινί με τρίχες από τα μαλλιά της Μπρίτανι, κολλητική ταινία, πριόνια και μια λίστα με «κανόνες για σκλάβους» και «συμβόλαιο σκλάβων» που έδειχνε τον παράξενο διακανονισμό στις συνεδρίες τους.

Οι εισαγγελείς επέμειναν ότι και οι τρεις ήταν στο σπίτι και οι ένορκοι ενημερώθηκαν για το σπαραχτικό μήνυμα της Μπρίτανι για βοήθεια. Ο δικηγόρος της Ντόροθι επέμεινε ότι εκείνη είχε αφήσει πίσω της τη σεξουαλική της δραστηριότητα όταν έμεινε έγκυος – και ότι το μόνο της έγκλημα ήταν τα ψέματα που είπε για να σώσει τους ανθρώπους που αγαπούσε. Ο δικηγόρος του Λούις έριξε το φταίξιμο στην Τζέσικα. Ισχυρίστηκε ότι ο Λούις είχε αφήσει τη Μπρίτανι στο σπίτι και όταν επέστρεψε τη βρήκε νεκρή. Το μόνο του έγκλημα ήταν ότι το συγκάλυψε. Ενώ ο δικηγόρος της Τζέσικα είπε ότι ως «σκλάβα» ήταν απλώς ο αποδιοπομπαίος τράγος.

Τον Οκτώβριο, οι ένορκοι έκριναν ότι και οι τρεις είχαν λάβει μέρος στη δολοφονία της Μπρίτανι. Κρίθηκαν ένοχοι για φόνο, απαγωγή, βασανισμό και σεξουαλική κακοποίηση. Τον Νοέμβριο ο Λούις Πέρεζ και η Ντόροθι Μαραγκλίνο καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αναστολής. Η ίδια ποινή επιβλήθηκε αργότερα και στην Τζέσικα Λόπεζ. Κατά την επιβολή των ποινών, η μητέρα της Μπρίτανι δήλωσε: «Η κόρη μας ήταν μια όμορφη κοπέλα - είχε όμορφη εμφάνιση και όμορφη ψυχή. Και δυστυχώς έπεσε πάνω σε ανθρώπους που δεν ήταν καλοί…ήταν τέρατα που της στέρησαν τη ζωή. Είχε ένα τραγικό και οδυνηρό τέλος επειδή ζήτησε αθώα βοήθεια για να μετακομίσει, και όταν ικέτευε για βοήθεια στις τελευταίες της στιγμές, αυτή δεν ήρθε».

Sex Cult Sentencing: Marine Wife Murder

Για την υπόθεση δολοφονίας της Μπρίτανι Κίλγκορ και το τρίο των δολοφόνων γράφτηκαν πολλά άρθρα σε εφημερίδες, blog, ενω απασχόλησε πολλές δημοσιογραφικές εκπομπές και τηλεοπτικές σειρές (“48 Hours. NCIS : Inside the investigation into a missing Marine wife”, “A Date with Evil”).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ