Κοσμος

5 νεκροί από τον τυφώνα Νικόλ στη Φλόριντα - Ανυπολόγιστες καταστροφές (βίντεο)

Ισχυροί άνεμοι και πλημμύρες πλήττουν την περιοχή

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Νικόλ αυξήθηκε σε τουλάχιστον πέντε - Η ασυνήθιστη για την εποχή τροπική καταιγίδα πλήττει σφοδρά τη Φλόριντα.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ΗΠΑ, καθώς ο τυφώνας Νικόλ συνέχισε να πλήττει την περιοχή Ντεϊτόνα της Νότιας Φλόριντα την Πέμπτη.

Τέσσερις από τους θανάτους συνέβησαν στην κομητεία Όραντζ, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη. Ο πέμπτος ανακοινώθηκε στην κομητεία Μπρίβαρντ.

Δύο από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους μετά από ηλεκτροπληξία, καθώς γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος κατέρρευσαν από τους ανέμους ταχύτητας 75 μιλίων την ώρα που προκάλεσε η καταιγίδα.

Πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα, που χτυπήθηκαν από το ρεύμα καθώς έβγαιναν από αυτοκίνητο. Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη, στο όχημα επέβαινε επίσης το παιδί τους, που ευτυχώς δεν χτυπήθηκε.

Το γραφείο του σερίφη είπε επίσης ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Τέρνπαϊκ της Φλόριντα, στην κομητεία Όραντζ.

Στην παραλία Κόκοα στην κομητεία Μπρίβαρντ, ένας 68χρονος άνδρας πέθανε στο γιοτ του «κατά τη διάρκεια της κορύφωσης του τυφώνα Νικόλ», αναφέρει το Click Orlando. Ο άνδρας βρισκόταν στο σκάφος όταν ξέφυγε από την αποβάθρα και παρασύρθηκε στη θάλασσα. Όταν οι πρώτοι ανταποκριτές ασφάλισαν το σκάφος, ο άνδρας βρέθηκε νεκρός.

Ο τυφώνας της κατηγορίας 1 έπεσε στο νησί Νορθ Χάτσινσον, κοντά στην παραλία Βίρο, περίπου 140 μίλια βόρεια του Μαϊάμι περίπου στις 3 το πρωί, και έγινε ο πρώτος που έπληξε τις ΗΠΑ τον Νοέμβριο εδώ και 40 χρόνια.

Στην κομητεία Βολούσια, βορειοανατολικά του Ορλάντο, μάρτυρες περιγράφουν τη ζημιά κατά μήκος της ακτογραμμής ως «άνευ προηγουμένου».

Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι στην κομητεία, αλλά σχεδόν 20 ξενοδοχεία και περισσότερες από 40 μονοκατοικίες έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από την καταιγίδα, με ορισμένα κτίρια να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Ο σερίφης της κομητείας είπε σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι πολλά παράκτια σπίτια στο Γουίλμπουρ Μπάι Δε Σι είχαν καταρρεύσει και ότι πολλά άλλα ακίνητα διατρέχουν «άμεσο κίνδυνο».

Είπε ότι οι περισσότερες γέφυρες προς τις παραθαλάσσιες ιδιοκτησίες είχαν κλείσει για όλους, εκτός από το βασικό προσωπικό, ενώ τέθηκε σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας.

(Με πληροφορίες της Daily Mail)