Κοσμος

H τζαμαρία που άντεξε την οργή του τυφώνα Ίαν - Συγκράτησε τόνους νερού (εικόνες)

Χιλιάδες likes στα κοινωνικά δίκτυα για το εξωπραγματικό στιγμιότυπο

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο τυφώνας Ίαν στη Φλόριντα και η τζαμαρία που άντεξε τόνους νερού - Η viral φωτογραφία  στα social media  

Η  φωτογραφία που ανέβασε στο Τwitter η Ντίξι Γουάτλεϊ, μια από τις χιλιάδες κατοίκους της Φλόριντα, το σπίτι της οποίας βρέθηκε στο επίκεντρο του τυφώνα Ιαν, έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου για έναν αξιοσημείωτο λόγο: Η τζαμαρία της κατοικίας άντεξε τόνους νερού χωρίς να σπάσει, κάνοντας την εξωτερική θέα να μοιάζει με ένα τεράστιο ενυδρείο.

«Μένουμε στην παραλία, στη Νάπολη της Φλόριντα. Μείναμε στο σπίτι κατά τη διάρκεια του τυφώνα Ίαν. Σκέφτηκα να μοιραστώ μια αρκετά εντυπωσιακή φωτογραφία από την εμπειρία μου…», έγραψε στη λεζάντα της εικόνας η θαρραλέα κάτοικος του σπιτιού.

Η φωτογραφία της συγκέντρωσε εκατοντάδες χιλιάδες likes, αλλά και θετικά σχόλια των άλλων χρηστών για την πολύ γερή τζαμαρία, με αρκετούς να συγχαίρουν τον κατασκευαστή της.

Σημειώνεται ότι ο τυφώνας Ίαν προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε εκτεταμένες περιοχές της Φλόριντα και άφησε πίσω του δεκάδες θύματα.

Αφού προκάλεσε καταστροφές στη Φλόριντα, κατευθύνθηκε προς τη Νότια Καρολίνα, πλήττοντας τη Τζορτζτάουν ως κυκλώνας κατηγορίας 1, συνοδευόμενος από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα μέχρι 140 χλμ/ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο για τους Κυκλώνες (NHS), που έχει την έδρα του στο Μαϊάμι.

Μολονότι στη συνέχεια εξασθένησε σε τροπική καταιγίδα (άνεμοι ταχύτητας μέχρι 110 χλμ/ώρα), οι ραγδαίες βροχοπτώσεις προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες σ’ αυτή την πολιτεία και στη Βόρεια Καρολίνα, όπου σε μερικές ζώνες έπεσαν ως και 20 εκατοστά βροχής.

Στη Φλόριντα, εκτός από το βαρύ απολογισμό των θυμάτων, οι υλικές ζημιές είναι «ιστορικών διαστάσεων», καθώς η στάθμη των υδάτων έφθασε σε πρωτοφανές επίπεδο, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Ρον Ντεσάντις.

Δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν από τα νερά και πλοία αγκυροβολημένα σε μαρίνες βρέθηκαν στη στεριά εξαιτίας της καταιγίδας. Χθες, Παρασκευή, στο Κίσιμι, όχι μακριά από το Ορλάντο, οι αρχές διέσχιζαν τις πλημμυρισμένες ζώνες μέσα σε πλεούμενα για να βοηθήσουν κατοίκους που είχαν παγιδευτεί στα σπίτια τους. 

Στην πολιτεία αυτή «μόλις που αρχίζουμε να βλέπουμε την έκταση των καταστροφών», που «πιθανολογείται ότι θα είναι από τις χειρότερες» στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν σε ομιλία του. «Θα χρειαστούν μήνες, χρόνια για να ανοικοδομήσουμε», πρόσθεσε.