Κοσμος

Αποσύρθηκε πλήρως η Ρωσία από τη Χερσώνα

Πέρασαν τον Δνείπερο και τα τελευταία στρατεύματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανική αντεπίθεση στη Χερσώνα: 15.000 άμαχοι έχουν εκκενώσει την περιφέρεια, σύμφωνα με τη Μόσχα - Το Κίεβο καταγγέλλει «εκτοπισμό».
Aπομακρύνουν κατοίκους από τη Χερσώνα οι Ρώσοι ενόψει της προώθησης των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων © EPA

Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Χερσώνα - Πέρασαν τον Δνείπερο και οι τελευταίοι στρατιώτες

Όλο το πρωί εμφανίζονταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες που έδειχναν αρκετά χαλάσματα στη μοναδική οδική γέφυρα έξω από τη Χερσώνα. Τα Μέσα που παρακολουθούν στενά τον πόλεμο επισημοποίησαν ότι η αποχώρηση της Ρωσίας από τη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου έχει ολοκληρωθεί.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Tass, επιβεβαίωσε ότι όλοι οι Ρώσοι στρατιωτικοί από τη δυτική όχθη έχουν περάσει στην άλλη πλευρά.

Ήταν την Τετάρτη που τα ανώτατα στρατιωτικά κλιμάκια της Ρωσίας ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται από αυτή την πλευρά του ποταμού. Η απόφαση για υποχώρηση αποτελεί σημαντικό πλήγμα για τον ρωσικό στρατό ενόψει της ουκρανικής αντεπίθεσης. Να σημειωθεί, δε, πως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν συμμετείχε στην τηλεοπτική ανακοίνωση.

Το υπουργείο δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν υπήρξαν απώλειες προσωπικού, όπλων ή στρατιωτικού εξοπλισμού και ότι δεν έμεινε πίσω κανένα υλικό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ