Κοσμος

Ο Έλον Μασκ έκοψε την τηλεργασία στο Twitter - «Στο γραφείο 40 ώρες την εβδομάδα»

Τι ανακοίνωσε στους εργαζομένους του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Twitter: Ο Έλον Μασκ έστειλε email στους εργαζόμενους: «Τέλος η τηλεργασία – Στο γραφείο για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα»

Ο Έλον Μασκ έβαλε τέλος στην τηλεργασία στο Twitter και όρισε το ωράριο σε τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα.

Σύμφωνα με email που είδε το Bloomberg, ο νέος ιδιοκτήτης της Twitter Inc. με προσωπικό ηλεκτρονικό μήνυμα, είπε στους εργαζόμενους ότι «ο δρόμος είναι επίπονος και θα απαιτήσει έντονη δουλειά για να πετύχει». Προειδοποίησε δε ότι ένα αδύναμο οικονομικό περιβάλλον στις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε δυσκολίες για το Twitter, σε μία περίοδο που οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα υπάρξει επιβράδυνση στην οικονομική δαπάνη το 2023.

«Δεν υπάρχει τρόπος να ωραιοποιήσω το μήνυμα» για τις προκλήσεις, γράφει ο Έλον Μασκ, ξεκαθαρίζοντας στους εργαζόμενους ότι περιμένει ότι θα βρίσκονται στο γραφείο για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα και ότι θα επιτρέψει την τηλεργασία μόνο με έγκρισή του σε ατομική βάση.

Έλον Μασκ: Ποια είναι η προτεραιότητα για το Twitter

Ο επικεφαλής της Tesla ξεκαθάρισε και την απόλυτη προτεραιότητα των επόμενων ημερών που είναι ο εντοπισμός και η αναστολή των επιβεβαιωμένων bots, τρολ ή και του σπαμ.

Μέχρι στιγμής, η πιο ορατή αλλαγή του Twitter είναι το σύστημα επαλήθευσης, που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να πληρώσει 8 δολάρια για να πάρει το μπλε σήμα, που μέχρι πρόσφατα υποδήλωνε έναν επίσημο λογαριασμό. Η ανακοίνωση του Έλον Μασκ επέτρεψε σε αμέτρητους χρήστες να χρησιμοποιήσουν ψεύτικα ονόματα.

Σημειώνεται ότι ο νέος ιδιοκτήτης φέρεται ότι γράφει στο email του προς το προσωπικό ότι επιθυμεί η συνδρομητική υπηρεσία Twitter Blue να αντιπροσωπεύει το μισό των εσόδων της εταιρείας.