Κοσμος

Πεσκόφ: Οι ενδιάμεσες εκλογές δεν θα αλλάξουν τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ - Θα παραμείνουν κακές

Προεξοφλεί το μέλλον των ρωσο-αμερικανικών ισορροπιών ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσία - Πεσκόφ: Οι ενδιάμεσες εκλογές δεν θα αλλάξουν τις σχέσεις του Κρεμλίνου  με τις ΗΠΑ, «θα συνεχίσουν να είναι κακές», διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν.
Ξεκάθαρα αρνητικές οι προβλέψεις του Ντμίτρι Πεσκόφ για τις σχέσεις Ρωσίας - ΗΠΑ μετά τις ενδιάμεσες εκλογές © EPA/Jim Lo Scalzo

Ρωσία - Πεσκόφ: Οι ενδιάμεσες εκλογές δεν θα αλλάξουν τις σχέσεις του Κρεμλίνου  με τις ΗΠΑ, «θα συνεχίσουν να είναι κακές», διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν.

Θέση για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ και τις μελλοντικές ισορροπίες στις σχέσεις με τη Ρωσία πήρε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Αναλύουμε προσεκτικά τις πληροφορίες που έρχονται. Αυτές οι εκλογές είναι σημαντικές αλλά θα πω ότι δεν είναι απαραίτητο να υπερβάλουμε όσον αφορά τη σημασία τους βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα για τις διμερείς μας σχέσεις», είπε σύμφωνα με το Interfax ο Πεσκόφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τετάρτη (9/11).

«Θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι παρατήσαμε όλες τις άλλες υποθέσεις για να παρακολουθήσουμε τις ενδιάμεσες εκλογές. Έχουμε αρκετές δικές μας υποθέσεις που είναι σημαντικές», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Θέλοντας, μάλιστα, να κάνει ξεκάθαρη τη θέση του ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι «οι εκλογές αυτές δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα ουσιαστικά. Οι σχέσεις μας είναι και θα συνεχίσουν να είναι κακές».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ρωτήθηκε και για τον ισχυρισμό περί ανάμειξης της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές και αρκέστηκε να απαντήσει ότι «είμαστε τόσο συνηθισμένες σε αυτούς που δεν τους λαμβάνουμε υπόψη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ