Κοσμος

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Εξελέγη o γιος του Ρόμπερτ Μενέντεζ

Επικράτησε του αντιπάλου του Μάρκος Αρόγιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Ρόμπερτ Μενέντεζ
© EPA/ Al Drago

ΗΠΑ: Εξελέγη o Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ – Η Ελλάδα αποκτά έναν ακόμη σύμμαχο στο Κογκρέσο

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ ο νεότερος, γιος του φιλέλληνα επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Μπόμπ Μενέντεζ, εξελέγη στην 8η Περιφέρεια του Νιου Τζέρσεϊ, καθώς επικράτησε του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, Μάρκος Αρόγιο.

Ο γιος του γερουσιαστή Μενέντεζ θεωρείται ανερχόμενη προσωπικότητα στο Δημοκρατικό Κόμμα. Διαθέτει ήδη έναν ισχυρό μηχανισμό στήριξης και αναμένεται να αναδειχθεί σε έναν σημαντικό σύμμαχο για την Ελλάδα.

Ο Μενέντεζ, που είναι εγγονός Κουβανών μεταναστών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην κομητεία του Χάντσον. Δεν έχει εμπειρία σε εκλογικό αξίωμα, αλλά ως γιος πολιτικού, λέει πως ξέρει τι σημαίνει αυτή η δουλειά και τι ευθύνες συνεπάγεται.

«Σίγουρα δεν είναι δεδομένο» ότι ένας υποψήφιος με διάσημο επώνυμο θα κερδίσει την κούρσα είπε στο New Jersey Monitor, «αλλά οι υποψήφιοι που ανήκουν σε πολιτικές δυναστείες συνήθως απολαμβάνουν ισχυρά πλεονεκτήματα όσον αφορά την αναγνώριση του ονόματος, τη χρηματοδότηση της εκστρατείας και τα δίκτυα».

Ο πατέρας του, Μπομπ Μενέντεζ ο πρεσβύτερος, έχει υποστηρίξει αρκετές φορές τις θέσεις της Ελλάδας και της Κύπρου. Έχει διατελέσει επικεφαλής των Δημοκρατικών βουλευτών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Επιπλέον, έχει υπηρετήσει ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για την 13η περιφέρεια του Νιου Τζέρσεϊ, ως μέλος της Γερουσίας του Νιου Τζέρσεϊ από το 1991 έως το 1993, καθώς και ως μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Νιου Τζέρσεϊ από την 33η περιφέρεια (1988-1991).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ