Κοσμος

Ο Τραμπ ξανά υποψήφιος; - Προανήγγειλε «μεγάλη ανακοίνωση»

Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
trump-ekloges-usa.jpg
© Win McNamee / Getty Images / Ideal Images

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναγγέλλει πως θα προχωρήσει σε μια «σπουδαία ανακοίνωση» την ερχόμενη Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 - Οι πιθανότητες ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε κατά τη διάρκεια της τελευταίας ομιλίας του πριν από τις σημερινές ενδιάμεσες εκλογές το βράδυ της Δευτέρας (τοπική ώρα) στην πολιτεία Οχάιο πως θα προχωρήσει σε μια «σπουδαία ανακοίνωση» την ερχόμενη Τρίτη από την ιδιωτική κατοικία του, το Μαρ-α-Λάγκο, στην πολιτεία Φλόριντα.

Δεν έγινε πιο συγκεκριμένος.

Πολιτικοί αναλυτές προεξοφλούν πάντως ότι ο μεγιστάνας των ακινήτων θα σπεύσει να επωφεληθεί από την προβλεπόμενη νίκη της παράταξής του στις σημερινές ενδιάμεσες εκλογές για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο Τραμπ συνεχίζει τις πολιτικές συγκεντρώσεις

Ο Τραμπ συνεχίζει με σταθερό ρυθμό τις πολιτικές συγκεντρώσεις αφότου αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο, φλερτάροντας ανοιχτά με μια δεύτερη θητεία. Αναμένεται ότι θα φιλοξενήσει συγγενείς και φίλους στο κλαμπ του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας, το βράδυ της Τρίτης, για να γιορτάσουν τις αναμενόμενες νίκες των υποψηφίων που στηρίζει στις ενδιάμεσες εκλογές.

Αυτήν την περίοδο ο Τραμπ αντιμετωπίζει επίσης αλλεπάλληλες δικαστικές έρευνες, μεταξύ των οποίων και εκείνη του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα απόρρητα έγγραφα που πήρε μαζί του από τον Λευκό Οίκο. Οι εισαγγελείς λένε ότι ορισμένα από τα έγγραφα αυτά δεν έχουν ακόμη ανακτηθεί.

Αμφισβητώντας ευθέως την πρωτοκαθεδρία του Τραμπ, πολλοί σημαίνοντες Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί σκέφτονται να διεκδικήσουν το χρίσμα του κόμματος για τις εκλογές του 2024. Ο Τραμπ παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του κυβερνήτη της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις, ο οποίος αναμένεται ότι θα επανεκλεγεί την Τρίτη, απέναντι στον Δημοκρατικό Τσάρλι Κράιστ. Πιθανοί αντίπαλοί του είναι επίσης ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Γκλεν Γιάνγκιν και ο πρώην αντιπρόεδρός του, ο Μάικ Πενς.

Άλλα πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Τραμπ πάντως εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσο εκείνος σκοπεύει να ανακοινώσει σύντομα τις προθέσεις του. «Θα θέλει να συνεχιστούν για μήνες οι εικασίες» και «θα απολαύσει τις ιστορίες για το πότε θα το πράξει», είπε μία από αυτές τις πηγές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY