Κοσμος

Ο Τραμπ απειλεί τον ΝτεΣάντις να μην κατεβεί στις προεδρικές του 2024

«Νομίζω ότι αν διεκδικήσει το χρίσμα θα μπορούσε να βλάψει πολύ άσχημα τον εαυτό του»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι δύο πιθανοί υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2024, Ντόναλντ Τραμπ και Ρον ΝτεΣάντις
Οι δύο πιθανοί υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2024, Ντόναλντ Τραμπ και Ρον ΝτεΣάντις © EPA

Ενδιάμεσες εκλογές - Ο Ρον ΝτεΣάντις επανεξελέγη στη Φλόριντα - Ο Ντόναλντ Τραμπ τον απειλεί με αποκαλύψεις αν διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις να μην θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία το 2024, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα έβλαπτε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

«Νομίζω ότι θα έκανε λάθος. Νομίζω ότι δεν θα άρεσε στη βάση των ψηφοφόρων», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος στο Fox News.

Απείλησε επίσης ότι θα δημοσιοποιήσει μη κολακευτικές πληροφορίες για τον 44χρονο, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Και οι δύο άνδρες έχουν προταθεί να ανακοινώσουν την προεδρική τους υποψηφιότητα και να γίνουν πιθανοί αντίπαλοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον ανερχόμενο Ρεπουμπλικανό αστέρα «Ρον ΝτεΣανκτιμόνιους» σε μια συγκέντρωση το Σαββατοκύριακο.

«Δεν ξέρω αν είναι υποψήφιος. Νομίζω ότι αν κατέβει υποψήφιος, θα μπορούσε να βλάψει πολύ άσχημα τον εαυτό του. Πραγματικά πιστεύω ότι θα μπορούσε να κάνει κακό στον εαυτό του», δήλωσε ο Τραμπ στο Fox. «Δεν νομίζω ότι θα ήταν καλό για το κόμμα».

Εάν ο Ντε Σάντις ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία, ο Τραμπ δήλωσε ότι θα αποκαλύψει «πράγματα γι' αυτόν που δεν θα είναι πολύ κολακευτικά - ξέρω περισσότερα γι' αυτόν από οποιονδήποτε άλλον - εκτός, ίσως, από τη σύζυγό του».

Αργότερα περιέγραψε τον πιθανό αντίπαλό του ως «ωραίο τύπο» και αρνήθηκε ότι υπήρχε διαφωνία μεταξύ τους. «Δεν υπάρχει κόντρα μαζί μου και είμαι πολύ ψηλά στις δημοσκοπήσεις», είπε.

Ο ΝτεΣάντις είναι σχετικά νέος στην πολιτική, αλλά ανέβηκε σε εθνική προβολή αφού έγινε κυβερνήτης της Φλόριντα το 2019. Έχει τοποθετηθεί ως ενθουσιώδης υπέρμαχος του συντηρητισμού και θεωρείται από πολλούς ο πιθανότερος υποψήφιος για να εκτοπίσει τον Τραμπ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ