Κοσμος

Δυο Tik Tokers στη Νιγηρία μαστιγώθηκαν γιατί κορόιδευαν κρατικό αξιωματούχο

H επαρχία που ζουν εφαρμόζει τον νόμο της Σαρία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νιγηρία: Μαστίγωσαν δύο σταρ του TikTok γιατί κορόιδευαν κρατικό αξιωματούχο
O κυβερνήτης του Κάνο © ΕPA

Νιγηρία: Μαστίγωσαν δύο σταρ του TikTok γιατί κορόιδευαν κρατικό αξιωματούχο

Δύο αστέρες του TikTok στη Νιγηρία καταδικάστηκαν σε μαστίγωμα και αναγκάστηκαν να καθαρίσουν το δικαστήριο αφού χρησιμοποίησαν την δημοφιλή πλατφόρμα για να κοροϊδέψουν έναν κυβερνητικό αξιωματούχο.

Οι δυο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για δυσφήμιση του κυβερνήτη της βόρειας πολιτείας του Κάνο.

Το δίδυμο συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα μετά την ανάρτηση του βίντεο τους - στο οποίο διακωμωδούσαν τον κυβερνήτη για υποτιθέμενη αρπαγή γης, διαφθορά και ύπνο στη δουλειά - στο TikTok και το Facebook. Ο δικηγόρος της εισαγγελίας δήλωσε ότι οι άνδρες δυσφήμισαν τον κυβερνήτη και ότι η πράξη τους ήταν ικανή να διαταράξει τη δημόσια ειρήνη.

Παρότι δήλωσαν ένοχοι και ζήτησαν επιείκεια ο δικαστής διέταξε να τους επιβληθούν 20 μαστιγώματα στον καθένα, να πληρώσουν πρόστιμο 10.000 νάιρα (20 λίρες) και να καθαρίσουν τους χώρους του δικαστηρίου για 30 ημέρες.

Η πολιτεία του Κάνο στη βόρεια Νιγηρία έχει μουσουλμανική πλειονότητα και συγκαταλέγεται μεταξύ των περίπου δώδεκα πολιτειών της περιοχής που εφαρμόζουν το νομικό σύστημα της Σαρία. 

Η Νιγηρία έχει δει μια ραγδαία αύξηση των χρηστών του TikTok τα τελευταία χρόνια, ιδίως μεταξύ των νέων ενώ έχει αυξηθεί ο αριθμός των αστέρων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν την κωμωδία για να σχολιάσουν κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ