Κοσμος

Η πρώτη δήλωση του Απόστολου Τζιτζικώστα μετά την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία

«Επέλεξε να μην εισέλθει λόγω τεχνικού προβλήματος στο τελωνείο Σμύρνης» λένε οι Τούρκοι

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Τζιτζικώστας: Απαράδεκτη η απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία -Eπιστρέφω στην Ελλάδα

Σε μια πρώτη δημόσια ανάρτηση στο facebook, προέβη ο περιφερειάρχης Κεντρική Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο περιθώριο του περιστατικού απαγόρευσης εισόδου του στην Τουρκία και κράτησης του από τις τουρκικές αρχές.

Ο περιφερειάρχης Κεντρική Μακεδονίας έκανε γνωστό πως επιστρέφει στην Ελλάδα.

Ανέφερε πως μετά από ενέργειες της ΕΕ και της ελληνικής πλευράς, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει την απαγόρευση εισόδου του στην Τουρκία, ωστόσο ο ίδιος αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Η ανάρτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα

«Σας ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σας. Μετά από ενέργειες της ΕΕ και της ελληνικής πλευράς, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει την απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία. Παρόλα αυτά εμμένω στην απόφασή μου να αναχωρήσω αμέσως από τη χώρα και να επιστρέψω στην Ελλάδα».

Anadolu: Ο Τζιτζικώστας επέλεξε να μην εισέλθει στην Τουρκία λόγω τεχνικού προβλήματος στο τελωνείο Σμύρνης

Επικαλούμενο πληροφορίες από τις τουρκικές Αρχές, το πρακτορείο Anadolu υποστηρίζει ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, του οποίου η ταυτότητα ελέγχθηκε μαζί με τις ταυτότητες άλλων επιβατών κατά τη διάρκεια τελωνειακών διαδικασιών στη Σμύρνη. «Ο Έλληνας αξιωματούχος Τζιτζικώστας αρνήθηκε να εισέλθει στη Σμύρνη, αν και άρθηκε το τεχνικό εμπόδιο της εισόδου του. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Τζιτζικώστας επέλεξε να μην εισέλθει στην Τουρκία, με τη δικαιολογία ότι η είσοδος καθυστέρησε λόγω τεχνικού προβλήματος στο τελωνείο της Σμύρνης εξαιτίας συνωνυμίας, όπου έφτασε ακτοπλοϊκώς για να παρακολουθήσει πρόγραμμα. Σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, μετέβη με πλοίο στην Τουρκία για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση της Ευρωμεσογειακής Περιφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης (ARLEM) που θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη στις 7-8. Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβαν οι τουρκικές αρχές, ο Τζιτζικώστας, του οποίου η ταυτότητα ελέγχθηκε μαζί με άλλους επιβάτες κατά τη διάρκεια τελωνειακών διαδικασιών στη Σμύρνη, φιλοξενήθηκε για λίγο από τις τοπικές αρχές λόγω τεχνικού προβλήματος που προέκυψε από την ομοιότητα του ονόματος με άτομο με περιορισμό εισόδου. Οι τοπικές αρχές ενημέρωσαν τον Τζιτζικώστα ότι μετά την επίλυση του προβλήματος θα μπορούσε να μπει στη Σμύρνη και να συνεχίσει το πρόγραμμά του. Ο Τζιτζικώστας, ωστόσο, είπε στις αρχές ότι εγκαταλείπει την προσπάθεια της εισόδου. Ο Τζιτζικώστας είναι επίσης Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών που είναι συνδεδεμένη με την Ευρωπαϊκή Ένωση» αναφέρει το πρακτορείο.