- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Τo Ιράν παραδέχθηκε επίσημα ότι δίνει drones στη Ρωσία
To Kρεμλίνο δεν έχει παραδεχθεί τη χρήση τους
Η Τεχεράνη παραδέχεται για πρώτη φορά ότι προμήθευσε με drones την Ρωσία
Το Ιράν παραδέχτηκε για πρώτη φορά σήμερα ότι έχει προμηθεύσει τη Μόσχα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), αλλά διευκρίνισε ότι αυτά παραδόθηκαν πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπου η Ρωσία τα χρησιμοποιεί για να πλήττει πολιτικές υποδομές και σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν δήλωσε ότι ένας "μικρός αριθμός" από drones εστάλη στη Ρωσία λίγους μήνες πριν από την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
Στην πιο λεπτομερή μέχρι σήμερα απάντησή του σχετικά με τα drones, το Ιράν διέψευσε ότι η Τεχεράνη συνεχίζει να προμηθεύει με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τη Μόσχα.
«Αυτός ο θόρυβος που γίνεται από κάποιες δυτικές χώρες ότι το Ιράν έχει προμηθεύσει με πυραύλους και drones τη Ρωσία για να συμβάλλει στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας...το σκέλος που αφορά τους πυραύλους είναι εντελώς λάθος», δήλωσε ο υπουργός σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
«Το σκέλος που αφορά τα drones αληθεύει και προμηθεύσαμε τη Ρωσία με ένα μικρό αριθμό μη επανδρωμένων κατά τους μήνες πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία», είπε ο ίδιος.
Τις τελευταίες εβδομάδες η Ουκρανία έχει αναφέρει αύξηση σε επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και στόχους πολιτικές υποδομές και κυρίως σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και φράγματα χρησιμοποιώντας ιρανικής κατασκευής drones τύπου Shahed-13.
Η Ρωσία αρνείται ότι οι δυνάμεις της έχουν χρησιμοποιήσει ιρανικά drones για να πλήξουν την Ουκρανία.
Τον περασμένο μήνα, δύο ανώτεροι ιρανοί αξιωματούχοι και δύο ιρανοί διπλωμάτες είπαν στο Reuters ότι το Ιράν είχε δεσμευτεί να προμηθεύσει τη Ρωσία με πυραύλους εδάφους-εδάφους εκτός από τα drones.
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA επικαλέστηκε τον Αμιραμπντολαχιάν, ο οποίος φέρεται να είπε ότι η Τεχεράνη και το Κίεβο είχαν συμφωνήσει να συζητήσουν για τις κατηγορίες περί χρήσης ιρανικών drones στην Ουκρανία πριν από δύο εβδομάδες, αλλά οι Ουκρανοί δεν εμφανίστηκαν στην προκαθορισμένη συνάντηση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συνιδρυτής της Microsoft τάσσεται κατά της «αυτορρύθμισης»
Με κοινή ψήφο AfD και CDU
Σοβαρή παραβίαση ιατρικών δεδομένων - Η ομάδα ShinyHunters απειλεί με διαρροή
Τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν δείχνουν αυξημένο κίνδυνο
Η απίθανη ιστορία του Σίνγκο
Έκκληση για προστασία της ανθρωπιάς απέναντι στην εξέλιξη των μηχανών
Το πανεπιστήμιο αλλάζει πορεία μετά τον θάνατό του
Η εβδομάδα που έδειξε μέχρι πού φτάνει η δύναμή του
Στο Μαλιμπού, άνοιξε καταβόθρα κοντά στο σπίτι του Νίκολας Κέιτζ
Η ένταση κορυφώθηκε μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου
Η ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου ζούσε για 71 χρόνια
Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να παρέμβει στη δικαστική προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Συγκινημένη η κόρη του Μαρίνα στην τελετή
Η κυβέρνηση Μελόνι εγκρίνει νέα μέτρα για την ένταξη και την ασφάλεια στα σχολεία
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου στη Μέση Ανατολή
Η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η αυτονομία του ανθρώπου απέναντι στη θεοκρατική εξουσία
Η δύσκολη μετάβαση στο Γυμνάσιο
«Γύρνα πίσω στο Μαρόκο», του φώναζαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.