Κοσμος

Dior εναντίον Ντιόρ: Ο οίκος μόδας κάνει αγωγή σε ηθοποιό ερωτικών ταινιών με το ίδιο όνομα

Tι απάντα η ίδια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντιόρ εναντιόν Ντιόρ
H ηθοποιός Τζίτζι Ντιόρ © gigidior/website

Oίκος Dior εναντίον της ηθοποιού Τζίτζι Ντιόρ 

Η σταρ ερωτικών ταινιών Τζίτζι Ντιορ κατοχύρωσε το καλλιτεχνικό της όνομα πέρυσι ωστόσο ο γαλλικός οίκος μόδας Christian Dior Couture κατέθεσε νομική αγωγή ζητώντας να αποσυρθεί λέγοντας ότι βλάπτει την επιχείρησή και τη φήμη του.

«Αυτό είναι γελοίο, το όνομά μου δεν έχει καμία σχέση με την υψηλή ραπτική και -το αστείο είναι ότι- αυτό που κάνω συνήθως περιλαμβάνει το να μην φοράω καθόλου ρούχα», δήλωσε η ηθοποιός στο Page Six απαντώντας στην αγωγή.

Η Ντιόρ υπέβαλε πέρυσι αίτηση για την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος Gigi Dior. Στις 20 Σεπτεμβρίου 2022, εγκρίθηκε. Χρησιμοποιεί το όνομα στην προσωπική της ιστοσελίδα, στο λογαριασμό OnlyFans, στις δουλειές της με κάμερες και σε όλους τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο ο οίκος Christian Dior Couture με έδρα το Παρίσι ανέφερε στην κατάθεση: «Όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας πλήττονται από τις εμφανίσεις της». 

Το πρώην μοντέλο και ηθοποιό η οποία είναι ανύπαντρη μητέρα με τέσσερα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών, δήλωσε: «Έχω χτίσει ένα εμπορικό σήμα γύρω από αυτό το όνομα, έχει γίνει εγώ και η φήμη μου, οπότε είναι πραγματικά καταστροφικό να σκέφτομαι ότι ίσως χρειαστεί να ξεκινήσω από το μηδέν και να ξανακάνω τα πάντα. Έχω χιλιάδες και χιλιάδες μπλουζάκια, πινακίδες και φωτογραφίες. Έχω διατηρήσει ιστοσελίδες, όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θα πρέπει να ξεκινήσω από την αρχή, θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα αν χάσω αυτό το όνομα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ