Κοσμος

O Tραμπ ανακοινώνει την υποψηφιότητά του σε λίγες μέρες

Ωστόσο θα έχει εσωκομματικούς αντιπάλους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Αναμένεται η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στην ισχυρή πιθανότητα επιστροφής του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην Αϊόβα αργότερα μέσα στην ημέρα.

«Και τώρα, για να κάνουμε τη χώρα μας επιτυχημένη, ασφαλή και ένδοξη, πολύ, πολύ, πολύ πιθανόν είναι να το ξανακάνω», είπε ο πρώην πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης το βράδυ της Πέμπτης, αναφερόμενος στς προεδρικές εκλογές του 2024. «Ετοιμαστείτε, μόνο αυτό σας λέω, πολύ σύντομα. Ετοιμαστείτε», πρόσθεσε.

Ο κ. Τραμπ καλούσε έμπιστους για να αποτρέψει τη διασπορά διάφορων πιθανών σεναρίων, καθώς φαίνεται να θέλει να επωφεληθεί από τις αναμενόμενες νίκες των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές της Τρίτης, δήλωσαν οι σύμβουλοί του.

 Σε μια άμεση αμφισβήτηση προς τον πρώην πρόεδρο, αρκετές σημαντικές προσωπικότητες των Ρεπουμπλικανών εξετάζουν εάν θα επιδιώξουν να πάρουν οι ίδιοι το χρίσμα του κόμματος το 2024.

Ο κ. Τραμπ παρακολουθεί στενά τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις, ο οποίος αναμένεται να κερδίσει την εκλογή του για επανεκλογή την Τρίτη έναντι του Δημοκρατικού Τσάρλι Κριστ. Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Γκλεν Γιανγκίν και ο πρώην αντιπρόεδρος του Τραμπ, Μάικ Πενς, θεωρούνται επίσης ως πιθανοί αντίπαλοι.

Η ανακοίνωση της εκστρατείας του για επανεκλογή σύντομα θα μπορούσε να βοηθήσει να προωθηθεί ο κ. Τραμπ στις πολιτείες της Αϊόβα – όπου πρόκειται να εμφανιστεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη – και στη Νότια Καρολίνα, ενώ οι αντίπαλοί του εξακολουθούν να εργάζονται για τα δικά τους σχέδια για το 2024, ο ανώτερος είπε ο σύμβουλος.

Πηγή: Reuters