- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Εκλογές στη Δανία: Η Μέτε Φρέντρικσεν οδηγεί την Κεντροαριστερά σε νέα κυβέρνηση
Ρίχνοντας «γέφυρες» και στο αντίπαλο μπλοκ
Ψήφος εμπιστοσύνης στη Μέτε Φρέντρικσεν η νίκη στις εκλογές στη Δανία - Η νέα κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς
Στη Δανία η Κεντροαριστερά εξασφάλισε τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος διάπλατα για παραμονή της Μέτε Φρέντρικσεν στην πρωθυπουργία.
Το «κόκκινο μπλοκ» των κομμάτων της Μέτε Φρέντρικσεν εξασφάλισε τις πολυπόθητες 90 έδρες για να σχηματίσει νέα κυβέρνηση στη Δανία.
Η μεγάλη νικήτρια, πάντως, στις πρώτες της δηλώσεις μετά τις εκλογές στη Δανία εμφανίστηκε ενωτική και έριξε «γέφυρες» στο «γαλάζιο μπλοκ» για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με ευρεία βάση.
«Η Σοσιαλδημοκρατία είχε τις καλύτερες εκλογές τα τελευταία 20 χρόνια» ανέφερε η Φρέντρικσεν κατά τη διάρκεια ομιλίας της το βράδυ των εκλογών στην Κοπεγχάγη. Και πρόσθεσε: «Είμαστε ένα κόμμα για όλη τη Δανία».
Κυβέρνηση ευρείας βάσης επιδιώκει η Μέτε Φρέντρικσεν μετά τις εκλογές στη Δανία
Η Μέτε Φρέντρικσεν πήγε την Τετάρτη (2/11) το πρωί στη βασίλισσα Μαργαρίτα, προκειμένου να την ενημερώσει για τα αποτελέσματα των εκλογών.
Ωστόσο, ενδεικτικό των προθέσεών της ήταν το γεγονός πως αντί να συνεχίσει ως πρωθυπουργός, υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησης και ζήτησε να ξεκινήσει ο επονομαζόμενος «Γύρος της Βασίλισσας» (dronningerunde), ο οποίος προηγείται του σχηματισμού κυβέρνησης.
Η διαδικασία αυτή προβλέπει διαδοχικές επισκέψεις από τους αρχηγούς των κομμάτων στη βασίλισσα της Δανίας, ώστε να αποφασιστεί ποιος θα τεθεί επικεφαλής των συνομιλιών για τον κυβερνητικό συνασπισμό που θα αναλάβει την εξουσία στην ευρωπαϊκή χώρα. Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η θέση αυτή χωρά μόνο ένα πρόσωπο: Τη Μέτε Φρέντρικσεν.
Η τελευταία φρόντισε να ευχαριστήσει τους πολίτες που τη στήριξαν στις εκλογές στη Δανία, με μια λέξη στο Instagram: «Tak» («Ευχαριστώ»).
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Η «ψυχρή» ατμόσφαιρα στην πρεσβεία των ΗΠΑ και η απόφαση Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.