Κοσμος

Τουλάχιστον 120 νεκροί σε πάρτι για το Χάλογουιν στη Σεούλ (βίντεο)

Σκηνές χάους στη Νότια Κορέα – Ερευνώνται τα αίτια του συμβάντος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
notia-korea

Σεούλ: Νεκροί και τραυματίες σε πολυπληθές πάρτι για το Χάλογουιν – Εικόνες χάους σε κεντρική συνοικία

Τουλάχιστον 120 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από καρδιακή ανακοπή και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν, όταν ένα τεράστιο πλήθος ξεχύθηκε σε μια κεντρική συνοικία της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας για τους εορτασμούς του Χάλογουιν αργά σήμερα Σάββατο (τοπική ώρα).

Το συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή Ιταεγούν, δήλωσε ο Μουν Χιν-Γου, αξιωματούχος της Εθνικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί καθώς οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι τουλάχιστον 100 υπολογίζεται ότι τραυματίστηκαν από το περιστατικό.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ανέφερε ότι 140 ασθενοφόρα έφτασαν στο σημείο για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες.

이태원 할로윈 사고현장  Halloween accident site in Itaewon

Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Yonhap δείχνουν πάνω από δώδεκα ανθρώπους να κείτονται σε έναν δρόμο, με διασώστες να τους βοηθούν. Πλάνα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πολλούς ανθρώπους να δέχονται πρώτες βοήθειες από υπαλλήλους διάσωσης και ιδιώτες πολίτες στο σημείο.

Tragic Overcrowding Disaster in Korea during Halloween Festival

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-Γέολ προήδρευσε έκτακτης συνάντησης με κορυφαίους βοηθούς και διέταξε την αποστολή ιατρικών ομάδων έκτακτης ανάγκης στο σημείο, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Οι αρχές διερευνούν τα ακριβή αίτια του συμβάντος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ