Κοσμος

Η βαφτισιμιά του Πούτιν το έσκασε από τη Ρωσία λίγο πριν συλληφθεί

Διέφυγε στη Λιθουανία η Ξένια Σόμπτσακ - Την αποκαλούσαν «Πάρις Χίλτον της Ρωσίας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έφυγε από τη Ρωσία η δημοσιογράφος Ξένια Σόμπτσακ –  Η τηλεοπτική περσόνα και φερομένη ως βαφτισιμιά του προέδρου Πούτιν ήταν στο στόχαστρο των Αρχών.
H δημοσιογράφος Ξένια Σόμπτσακ το έσκασε από τη Ρωσία και έφτασε στη Λιθουανία © Instagram / Xenia Sobchak

Έφυγε από τη Ρωσία η δημοσιογράφος Ξένια Σόμπτσακ –  Η τηλεοπτική περσόνα και φερομένη ως βαφτισιμιά του προέδρου Πούτιν ήταν στο στόχαστρο των Αρχών. 

H δημοσιογράφος Ξένια Σόμπτσακ, τηλεοπτική περσόνα και φερομένη ως «βαφτισιμιά» του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, το έσκασε από τη Ρωσία και έφτασε στη Λιθουανία, λίγο πριν από την εισβολή των Αρχών στο σπίτι της σήμερα, Πέμπτη.

Η 40χρονη έχει ισραηλινό διαβατήριο, κάτι που της δίνει δικαίωμα παραμονής στη χώρα για 90 ημέρες χωρίς την αίτηση βίζας, εξήγησε ο Ντάριους Γιαουνίσκις, επικεφαλής της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφαλείας της Λιθουανίας.

Η 40χρονη Σόμπτσακ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Daily Mail, φέρεται να διέφυγε αεροπορικώς λίγες ώρες μετά την έφοδο της αστυνομίας στην έπαυλή της και λίγο πριν φθάσουν πράκτορες στο αεροδρόμιο Βνούκοβο-3 της Μόσχας για να τη συλλάβουν.

Ο Πούτιν έχει δεσμούς εδώ και καιρό με την οικογένεια Σόμπτσακ και φημολογείται ότι τη βάφτισε. Ο πατέρας της Ξένιας, Ανατόλι, πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος δήμαρχος της Αγίας Πετρούπολης, ήταν καθηγητής του Πούτιν στη Νομική και ο μέντοράς του, ο άνθρωπος που φρόντισε για τον πρώτο ρόλο του πρώην πράκτορα της KGB στην πολιτική ως αντιδημάρχου της Αγίας Πετρούπολης. Ωστόσο, οι ρωσικές Αρχές φέρονται έτοιμες να τη χαρακτηρίσουν «ξένο πράκτορα» στο πλαίσιο της καταστολής των αντιφρονούντων στη χώρα.

Άγνωστο παραμένει τι σχόλια έκανε η Ξένια Σόμπτσακ, ώστε να εξοργίσει το Κρεμλίνο με αποτέλεσμα να διατάξει την έφοδο στο σπίτι της. Η 40χρονη, την οποία τα ρωσικά ΜΜΕ αποκαλούσαν «Πάρις Χίλτον της Ρωσίας» όταν είχε ξανθά τα μαλλιά της, βρίσκεται στο επίκεντρο χωριστής ποινικής έρευνας για «διασπορά ψευδών ειδήσεων για κυβερνητικές υπηρεσίες» μέσω δικτύου ΜΜΕ, που μπορεί να την οδηγήσει στη φυλακή για τρία χρόνια.

Ο επικεφαλής της λεγόμενης «Δημόσιας Επιτροπής για το Εντοπισμό Ξένης Παρέμβασης», Αλεξάντρ Ιόνοφ, είπε ότι ερευνάται κατά πόσον η Σόμπτσακ έλαβε χρηματοδότηση από το εξωτερικό. Το διαδικτυακό της μέσο ενημέρωσης, Ostorozhno Novosti, βρίσκεται επίσης υπό έρευνα. «Αν βρεθεί ξένη χρηματοδότηση, η Σόμπτσακ θα χαρακτηριστεί ξένος πράκτορας», είπε ο Ιόνοφ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ