Σε μερικό lockdown ξανά η Γουχάν - Τρία χρόνια μετά το πρώτο κρούσμα Covid-19
Επανέρχονται οι περιορισμοί για 900.000 κατοίκους
Lockdown λόγω νέας έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα: Ενεργοποιούνται ξανά οι περιορισμοί στη Γουχάν και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Η Γουχάν, το αρχικό επίκεντρο της Covid-19, έθεσε σε lockdown μια από τις κεντρικές της περιοχές μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς η Κίνα επιμένει στην πολιτική μηδενικών κρουσμάτων.
Περιορισμοί ισχύουν σε διάφορα τμήματα της Κίνας, από περιοχές στη Γουχάν, στην κεντρική χώρα, μέχρι την πόλη Ζινίνγκ στα βορειοδυτικά.
Η Κίνα ανέφερε την Πέμπτη για τρίτη συνεχόμενη ημέρα πάνω από 1.000 νέα κρούσματα Covid σε εθνικό επίπεδο, ένας μέτριος απολογισμός σε σύγκριση με τις δεκάδες χιλιάδες την ημέρα που οδήγησαν τη Σαγκάη σε πλήρες lockdown νωρίτερα φέτος, αλλά αρκετός για να ενεργοποιήσει περισσότερους περιορισμούς σε όλη τη χώρα.
Η Γουχάν ανέφερε περίπου 20 έως 25 νέες μολύνσεις την ημέρα αυτή την εβδομάδα. Η πόλη έχει καταγράψει 240 κρούσματα τις τελευταίες 14 ημέρες. Οι τοπικές αρχές διέταξαν περισσότερους από 800.000 ανθρώπους στην περιοχή Hanyang να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι τις 30 Οκτωβρίου. Οι αρχές ανέστειλαν επίσης την πώληση χοιρινού κρέατος σε μέρη της πόλης, σύμφωνα με εικόνες και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ένα κρούσμα αναφέρθηκε ότι είχε συνδεθεί με την τοπική αλυσίδα εφοδιασμού χοιρινού κρέατος.
Η Γκουανγκζού, η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας σε οικονομικούς όρους και η πρωτεύουσα της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ, επέβαλε επίσης περιορισμούς την Πέμπτη σε δρόμους και γειτονιές και έδωσε οδηγία στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς οι νέες περιοχές θεωρήθηκαν υψηλού κινδύνου σε μια αναζωπύρωση του Covid που συνεχίστηκε την τέταρτη εβδομάδα.
Στην πόλη Ζινίνγκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Κινχάι, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο για ελλείψεις τροφίμων και ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, καθώς οι υγειονομικές αρχές στην πόλη των 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων αγωνίστηκαν για να περιορίσουν την αναζωπύρωση του Covid στις αρχές Οκτωβρίου.
Ο αριθμός των κρουσμάτων της Κίνας παρέμεινε μικρός συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες παγκοσμίως, αλλά τα εξαιρετικά αυστηρά μέτρα περιορισμού κατά της παραλλαγής Όμικρον έχουν επιβαρύνει πολύ τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και έχουν προκαλέσει αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο Κλούνεϊ έλαβε περισσότερη δημοσιότητα για την πολιτική παρά για τις πολύ λίγες και εντελώς μέτριες ταινίες του» είχε πει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - Παραμένει ασαφής ο αριθμός των αγνοουμένων
Οι πρώτες ενδείξεις για τα αίτια
Εξυπηρετεί περίπου 6 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως
Kέρδισε τις εκλογές με περίπου 50% των ψήφων
Όταν το online χάος γίνεται πραγματική εξουσία
Οι ταραχές εκδηλώνονται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για το θεοκρατικό καθεστώς
Aριθμός ρεκόρ τα τελευταία 35 χρόνια
Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τη φονική φωτιά στο Κραν Μοντανά
Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται σε μια γενικευμένη επιδείνωση της κρίσης
Προσπάθησε να σταματήσει τον βράχο —που ζύγιζε περίπου 180 κιλά
Kαθώς ο Τραμπ εμφανίστηκε θυμωμένος με το Κίεβο
Όταν ο πόλεμος του 21ου αιώνα συναντά τακτικές άλλων αιώνων
Η αρχική απαγόρευση το 2023, μετά την απόρριψη επεξεργασμένων υδάτων από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα, προκάλεσε σοκ στον κλάδο
Η υγεία του βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο της δημοσιότητας
Οι ελβετικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τα ακριβή αίτια της τραγωδίας
Mήπως επαναλαμβάνουμε τις γνώμες των άλλων χωρίς να το καταλαβαίνουμε;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.