Κοσμος

Anne, η τρανσέξουαλ από την Ταϊλάνδη που αγόρασε τον διαγωνισμό Miss Universe

Οι επιχειρήσεις, τα ριάλιτι, η εξαγορά και ο Τραμπ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
trans-epixeirimatias

Miss Universe: Τα καλλιστεία ομορφιάς αγοράστηκαν από τρανσέξουαλ Ταϊλανδή επιχειρηματία - Στα 20 εκατομμύρια δολάρια το κόστος 

Μία Ταϊλανδή τρανσέξουαλ επιχειρηματίας , μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης αγόρασε την εταιρεία που διοργανώνει τα καλλιστεία ομορφιάς Miss Universe για 20 εκατομμύρια δολάρια.

Η Anne Jakapong Jakrajutatip είναι η ιδιοκτήτρια της JKN Global Group, η οποία κάνει τηλεοπτικές εκπομπές στην Ταϊλάνδη.

Έχει πρωταγωνιστήσει στις ταϊλανδέζικες εκδοχές των δημοφιλών ριάλιτι σόου Project Runway και Shark Tank. Η αγορά της εταιρείας, της οποίας κάποτε ήταν συνιδιοκτήτης του Ντόναλντ Τραμπ, έρχεται καθώς τα καλλιστεία γίνονται πιο δημοφιλή.

Η Jakrajutatip έχει μιλήσει ανοιχτά για τις εμπειρίες της ως τρανσέξουαλ γυναίκα. Σε δήλωσή της ανέφερε ότι ο οργανισμός Miss Universe αποτελεί μια «ισχυρή, στρατηγική προσθήκη» στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας της.

«Επιδιώκουμε όχι μόνο να συνεχίσουμε την κληρονομιά του να παρέχει μια πλατφόρμα σε παθιασμένα άτομα από διαφορετικά υπόβαθρα, πολιτισμούς και παραδόσεις, αλλά και να εξελίξουμε το εμπορικό σήμα για την επόμενη γενιά», πρόσθεσε.

«Οι σχέσεις μας με παγκόσμιους συνεργάτες και brands δεν ήταν ποτέ ισχυρότερες και η προοδευτική μας προσέγγιση συνεχίζει να μας τοποθετεί στην πρώτη γραμμή του κλάδου μας», δήλωσαν η διευθύνουσα σύμβουλος της Miss Universe Organization Amy Emmerich και η πρόεδρος Paula Shugart.

Η περίοδος Τραμπ στα Miss Universe

Στον οργανισμό Miss Universe ήταν συνιδιοκτήτης ο Τραμπ από το 1996 έως το 2015. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ πούλησε την εταιρεία αφού δύο τηλεοπτικοί εταίροι δήλωσαν ότι δεν θα μεταδώσουν τα καλλιστεία, με αφορμή τα σχόλια που έκανε ο Τραμπ για τους παράνομους μετανάστες κατά την προεκλογική του εκστρατεία το 2016.

Επικρίθηκε επίσης όταν η πρώην Μις Υφήλιος Alicia Machado ισχυρίστηκε ότι ο Τραμπ την αποκάλεσε "Μις Piggy". Τα σχόλια έγιναν όταν πήρε βάρος μετά τη νίκη της στον διαγωνισμό το 1996, δήλωσε το μοντέλο που γεννήθηκε στη Βενεζουέλα.

«Όταν αγόρασα τα καλλιστεία πριν από πολλά χρόνια, είχαν σοβαρό πρόβλημα», δήλωσε ο Τραμπ σε δήλωσή του μετά την πώληση της εταιρείας στο αμερικανικό πρακτορείο ταλέντων WME-IMG το 2015.

«Ήταν μεγάλη μου τιμή που τα έκανα τόσο επιτυχημένα. Τα καλλιστεία βρίσκονται τώρα στα χέρια μιας σπουδαίας εταιρείας που θα τα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα επιτυχίας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ