Κοσμος

Ο βασιλιάς Κάρολος πούλησε 14 από τα άλογα της βασίλισσας Ελισάβετ

Γιατί η απόφαση δεν ξαφνιάζει

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο βασιλιάς Κάρολος και η απόφαση για πώληση των αλόγων της μητέρας του 

Τα άλογα που κληρονόμησε από τη μητέρα του, τη βασίλισσα Ελισάβετ, πουλά ο βασιλιάς Κάρολος Γ'. Ο οίκος δημοπρασιών Tattersalls ανακοίνωσε ότι πούλησε 14 άλογα τη Δευτέρα. 

Ανάμεσά τους βρίσκεται το Love Affairs, που εκπαιδεύτηκε από τον Clive Cox από το Lambourn, στο Berkshire. Πέντε από τα άλογα στη δημοπρασία εκπαιδεύτηκαν από τον Andrew Balding με έδρα το Kingsclere του Hampshire, ενώ περιλαμβάνεται και ένα δεύτερο άλογο, που εκπαιδεύτηκε από τον Clive Cox. Ακόμη, το Just Fine, το οποίο εκπαιδεύτηκε από τον Sir Michael Stoute. 

Ο εκπρόσωπος του Tattersall, Jimmy George, δήλωσε: «Δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Κάθε χρόνο πουλούσαν άλογα. Η βασίλισσα είχε δικές της φοράδες, τις εξέτρεφε και τις πουλούσε. Δεν μπορείς να τις κρατήσεις όλες». Σε κάθε περίπτωση, ο κ. George σχολίασε ότι η πώληση των αλόγων της βασίλισσας δεν συμβόλιζε το τέλος της σύνδεσης του βασιλικού οίκου με τους αγώνες.

Από τον πατέρα της, τον Βασιλιά Γεώργιο ΣΤ', η βασίλισσα κληρονόμησε το Royal Stud, ένα κέντρο εκτροφής αλόγων ιπποδρομιών στο Sandringham. Ο διευθυντής αγώνων της, John Warren, από το Highclere Stud στο Hampshire, είπε προηγουμένως ότι τα άλογα ήταν μια «τεράστια απόδραση» από άλλα καθήκοντα και η υποστήριξή της ήταν μια σημαντική ώθηση για τους βρετανικούς αγώνες. «Είμαι βέβαιος ότι αν η βασίλισσα δεν είχε γίνει μονάρχης, θα είχε βρει ένα επάγγελμα σχετικά με τα άλογα. Ήταν απλώς στο DNA της», είπε.