Κοσμος

«Με αυτές τις μ@λ@κίες μάς στέλνουν στην Ουκρανία» - Σε απόγνωση οι Ρώσοι επίστρατοι (βίντεο)

Τους δίνουν παιδικά γάντια, λαστιχένια άρβυλα και μάσκες του paintball

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρώσοι επίστρατοι φορούν πλαστικές μάσκες του paintball για να πολεμήσουν στην Ουκρανία
Ρώσοι επίστρατοι φορούν πλαστικές μάσκες του paintball για να πολεμήσουν στην Ουκρανία © YouTube/Telegraph

Ρώσοι επίστρατοι πηγαίνουν στον πόλεμο στην Ουκρανία με παιδικά γάντια, λαστιχένια άρβυλα και πλαστικές μάσκες του paintball

Αφημένοι στην τύχη τους είναι οι επίστρατοι στη Ρωσία. Δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «The Sun» αναφέρει ότι τους στέλνουν στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο με λαστιχένια άρβυλα, παιδικά γάντια, πλαστικές μάσκες του paintball και αδιάβροχα αντί για χειμερινές στολές.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την περιοχή της Σταυρούπολης στη νότια Ρωσία. «Ευχαριστώ για αυτά τα ζεστά δώρα για επίστρατους. Νομίζουν ότι θα κυκλοφορούμε χωρίς στόχο και σκοπό λες και παίζουμε στο Star Wars φορώντας αυτές τις μ@λ@κίες» ακούγεται να λέει ένας από τους επίστρατους. Και προσθέτει: «Πολύ χρήσιμο, θα μας βοηθήσει».

«Το καλύτερο είναι αυτά τα γάντια μάχης. Είναι για παιδιά. Γιατί δεν χωρούν στο χέρι μου, ούτε καν ένα δάχτυλο δεν χωράει» αναφέρει επίσης. «Επίλεκτος πολεμιστής του Star Wars. Έτοιμος!» καταλήγει το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση στις 21 Σεπτεμβρίου, με στόχο να συγκεντρώσει 300.000 Ρώσους στρατιώτες. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, η επιστράτευση αποδείχτηκε φιάσκο.

Σε αρκετές περιπτώσεις η εκπαίδευση είναι πρόχειρη και ο εξοπλισμός πενιχρός, καθώς οι πιο αξιόμαχες ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις πολεμούν εδώ και καιρό στην Ουκρανία χωρίς όμως να έχουν καταφέρει να σταματήσουν την προέλαση του ουκρανικού στρατού, ο οποίος έχει ξεκινήσει την επιχείρηση για να κυκλώσει τη Χερσώνα στα νότια της χώρας.

Russian soldiers sent to front line with paintball masks and children’s gloves

Με πληροφορίες από «Sun»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ