Κοσμος

Οι Ρώσοι εκκενώνουν τη Χερσώνα - Οι Ουκρανοί πλησιάζουν (βίντεο)

Εντολή στους αμάχους να εγκαταλείψουν την πόλη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες που κινούνται προς τη Χερσώνα στα νότια της Ουκρανίας
Ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες που κινούνται προς τη Χερσώνα στα νότια της Ουκρανίας © EPA/ATEF SAFADI

Πλησιάζει η μάχη της Χερσώνας στην Ουκρανία - Οι Ρώσοι υποχωρούν και οι Ουκρανοί προελαύνουν - Εντολή στους αμάχους να εγκαταλείψουν την πόλη

Στη Χερσώνα οι ρωσικές αρχές κατοχής στην ουκρανική πόλη - κλειδί και σημαντικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα κάλεσαν τους αμάχους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι Ουκρανοί κερδίζουν τη μια μάχη μετά την άλλη στην επαρχία Χερσώνα, με τους Ρώσους να υποχωρούν και να ετοιμάζονται για πολιορκία της ομώνυμης πόλης.

Χιλιάδες άμαχοι εγκαταλείπουν εδώ και ημέρες την πόλη, διασχίζοντας τον ποταμό Ντνίπρο, μετά από πληροφορίες για μία επικείμενη αντεπίθεση των Ουκρανών, με αντικειμενικό σκοπό την ανακατάληψη της πόλης.

«Όλοι οι άμαχοι της Χερσώνας πρέπει άμεσα να εγκαταλείψουν την πόλη», ανέφερε μία ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram.

«Οι πολίτες της Χερσώνας και το προσωπικό όλων των τμημάτων και των υπουργείων της δημόσιας διοίκησης πρέπει σήμερα να περάσουν στην αριστερή (ανατολική) όχθη του Ντνίπρο» προστίθεται στο επείγον μήνυμα.

Σε βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», παρουσιάζονται Ουκρανοί στρατιώτες να αναφέρουν ότι οι Ρώσοι έχουν αρχίσει να υποχωρούν προς τα νότια και την πόλη Χερσώνα, εγκαταλείποντας τις θέσεις τους.

'Russian forces have started to retreat' say Ukrainian soldiers entrenched outside Kherson

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ